REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Alsaské zelí s mletým masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě podušené zelí, nejprve samo, ochucené, později doplněné o orestované mleté maso, kousky klobásky a další ingredience.


Ingredience:
700 gkysaného zelí
300 gmletého masa
200 gklobásy
100 gslaniny
1/4 lbílého vína
5 cltřešňovice nebo borovičky
5 kskuliček jalovce
2 ksjablka
1 kscibule
sádlo
pepř
sůl

Postup:

1. V hrnci na sádle osmahneme cibuli, přidáme kyselé zelí, oloupaná, nastrouhaná jablka, zalijeme bílým vínem ochutíme jalovcem, pepřem a dusíme pod pokličkou do měkka
2. Na pánvi rozškvaříme slaninu pokrájenou na kostičky, přidáme mleté maso, sůl, pepř a vše zprudka osmahneme 3. Opečené mleté maso se slaninou přidáme k zelí
4. Když je zelí měkké, přidáme třešňovici, nakrájenou klobásu a pokrm důkladně prohřejeme
5. Alsaské zelí podáváme s vařenými brambory.

Doporučení:

Chutnější je takto připravené zelí až druhý den, když se rozleží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy