REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Osvěžující ledové čaje, nanuky bez konzervantů a limonády z přírody. Domácí letní nápoje si připravíte jako nic

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Limonády a nanuky patří k létu stejně jako prázdniny nebo plná koupaliště. Bez nich by to prostě nebylo ono! Pro kýžené sladké osvěžení přitom ani nemusíte do obchodu, domácí ledový čaj nebo nanuk z přírodní ovocné šťávy si zvládnete připravit i sami doma – trvá to pár minut a výsledek je učiněná lahoda.


„Limonády k létu neodmyslitelně patří, ale aby člověk zůstal ve formě, měl by konzumaci sladkých limonád prokládat nápoji, ve kterých je podstatně méně cukrů. Ty se v obchodech a restauracích hledají jen těžko, proto je mnohem snazší si tyto zdravější varianty připravovat doma. Ať už jde o limonády, nanuky nebo třeba tolik oblíbené ledové čaje,“ míní ředitelka kvality Jana Wolfová z tradiční české firmy Leros, společnosti, která se už 65 let zabývá výrobou čajů z naší přírody.

 

 

Oblíbeným receptem Jany Wolfové je například ledový černý čaj. Je geniálně jednoduchý: horký čaj připravíte podle návodu na krabičce, pak už jej stačí osladit kapkou medu a vložit na pár hodin do chladničky. Pokud nemáte tolik času, jednoduše jej necháte chvíli odstát při pokojové teplotě a pak jej rovnou nalijete do skleničky na větší množství ledových kostek. „Čaj je skvělý jenom tak, případně jej můžete ovonět bylinkami ze zahrádky nebo čerstvým nakrájeným ovocem. Ráda recept obměňuji podle toho, co je zrovna na zahrádce nebo v ledničce k mání – jahody, máta, angrešt nebo levandule,“ vyjmenovává ingredience Jana Wolfová. A právě Leros v první polovině tohoto roku představí novou řadu čajů, v níž bude i pravý černý čaj, který je na přípravu domácího ice tea nejvhodnější.

 

Osvěžení z přírody

Limonády pak Jana Wolfová zásadně připravuje ze sirupů, které neobsahují konzervanty. „U nás v Lerosu vyrábíme sirupy a šťávy tradiční metodou, kterou znaly už naše babičky. Díky tomu z ovoce dostáváme zaručeně to nejlepší, co obsahuje, a není zapotřebí ho doplňovat ani žádnými konzervanty. Jen čistá příroda – a nic víc,“ vysvětluje odbornice na byliny.

K dostání jsou bio šťávy z ovoce, které pochází z certifikovaných ekologicky pěstovaných plodin. Vyrábí se také funkční šťávy, kde ovoce doplňují bylinky, jež umí blahodárné účinky podpořit. Možné je zakoupit i dětské verze šťáv vhodné pro nejmenší a sirupy, které oplývají přirozenou ovocnou chutí bez jakýchkoli chemických zásahů. Šťávy od Lerosu nejsou nijak doslazované, najdete v nich jen přírodu a poctivou práci.

Pro přípravu domácí limonády pak stačí jen kapka sirupu či šťávy, které naředíte čistou vodou. Z limonád se díky speciálním tvořítkům dají v mrazničce za pár hodin vykouzlit také skvělé nanuky. „Díky nim si můžete zajistit nejen chutný, ale zároveň zdravý pitný režim, který v létě dokonale osvěží děti i dospělé,“ uzavírá téma Wolfová.

 

 

Poznámka redakce:

Leros je tradiční česká značka s pětašedesátiletou historií, která do domovů po celém Česku a Slovensku přináší společně s kvalitními čaji také uzdravení, klid a harmonii v režii sušených bylinek. Ve voňavých čajích se potkává generacemi prověřená moudrost a zkušenost lokálních sběračů, úcta k přírodě a důraz na tradiční a citlivé zpracování úrody tak, aby si uchovala své zázračné vlastnosti. Nechybí ani nezbytné certifikované postupy a receptury posvěcené odborníky i úřady. Z lékáren, drogerií a supermarketů po celé zemi si proto lidé mohou domů přinést to nejčistší z českých zahrádek, luk a lesů a navázat tak na příběh bylinek, jejichž blahodárné účinky znaly už generace před námi – a fascinují nás dodnes. www.leros.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Prosinec provoněný tradičním pečením

Podzim rychle utekl a je tu zima. Jste připraveni na prosinec, pravděpodobně nejoblíbenější měsíc všech dětí? Nechte se inspirovat a připravte svým nejbližším pohádkové dezerty inspirované adventními svátky.

číst dále ...

Originální jogurtové vánoční cukroví

Linecké, vanilkové rohlíčky, vosí hnízda… To je česká vánoční klasika, která nikdy nezklame. Napadlo vás ale, že byste přidali do vánočního cukroví také jogurt? Vyzkoušejte, stojí to za to! Dva rychlé a jednoduché recepty pro vás nachystala česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

číst dále ...

Veselé a voňavé – dva tipy na horké vánoční nápoje

Provoňte si vánoční svátky tradiční skořicovou a medovou vůní. Připravte si horké drinky s nejprodávanější americkou whiskey Jack Daniel’s a užijte si kouzlo Vánoc i oslavy Silvestra stylově.

číst dále ...

Horké alkoholické (nejen) vánoční nápoje

Výběr 22 nejlepších receptů na horké zimní alkoholické nápoje na jednom místě! Horké zimní nápoje kombinované s něčím ostřejším patří odedávna do receptáře všech šikovných hospodyněk. Dokáží totiž zahřát nejen na těle, ale také na duši. Máme tu pro vás TOP výběr těch nejlepších receptů z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na horké drinky připravené, nebo jen nastavené, právě kapkou něčeho ostřejšího. Nejen, že zahřejí, ale dokáží také provonět celý dům a vytvořit tak skvělou zimní domácí pohodu.

číst dále ...

Soutěž Svačina roku s Rio Mare vyhrála kuchařka z Havířova

Praha, 5. prosince 2019 – Vítězkou 7. ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare se stala Natálie Svobodová z Hotelové školy a Obchodní akademie Havířov. Za první místo si mladá kuchařka odnesla cenu v hodnotě 7 000 Kč. Ve velkém finále se 4. prosince v gastronomickém studiu Chefparade+ proti sobě postavilo 15 nejlepších mladých kuchařů z celé České republiky, kteří soutěžili o ceny v hodnotě 45 000 Kč. Budoucí kuchaři měli za úkol připravit moderní a zdravou svačinu. Hlavní surovinou pro případu soutěžních receptů byly rybí produkty značky Rio Mare.

číst dále ...

O chlup zdravější Vánoce

Vánoce jsou čas hodování a setkávání se s blízkými i přáteli. Nechte se inspirovat a obměňte letos svůj tác s cukrovím. Připravte rodině i návštěvám originální, a především zdravější cukroví. Můžete své hosty nechat hádat, z čeho jsou lahodné kuličky i zdánlivé linecké cukroví připraveno. Uvidíte, že budou překvapeni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy