REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ombre dort – lesní směs

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dva nízké dortové korpusy upečené v troubě, vyskládané na sobě spojené marmeládou, ozdobené ovocným krémem, marmeládou a čerstvým ovocem.


Na korpus:

  • 250 g Hera Máslová příchuť
  • 250 g cukru krupice
  • 250 g hladké mouky
  • 4 ks středně velká vejce
  • 1 ks vanilkový lusk
  • 1,5 lžičky prášku do pečiva

Na krém:

  • 250 g Hera Máslová příchuť
  • 300 g moučkového cukru
  • 4 lžičky marmelády – lesní směs

Ostatní:

  • 200 g marmelády – lesní směs
  • 100 g čerstvého ovoce

Troubu předehřejeme na 180 °C. V míse smícháme cukr s Herou, použijeme ruční metličkový mixér. Pak vyklepneme vejce, přidáme vnitřek vanilkového lusku, rozmixujeme. Nakonec přidáme prosátou mouku a prášek do pečiva, opět mixujeme. Těsto rozdělíme do dvou dortových forem vyložených papírem na pečení, pečeme 35 až 40 minut. Jeden prochladlý korpus potřeme marmeládou, na něj položíme druhý korpus. Připravíme si krém; Heru smícháme s moučkovým cukrem, dochutíme marmeládou, umixujeme hladký krém. Krémem potřeme dort. Zbytek krému rozdělíme na dvě části, jednu dochutíme jednou lžičkou marmelády, duhou část lžičkami dvěma. Dozdobíme dort, přidáme i ovoce, necháme v lednici ztuhnout.

 

Zdroj: www.pecenijeradost.cz/cs

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy