Rychlý studený předkrm nebo svačinka z vydlabané salátové okurky a dipu z Ajvaru, čerstvého sýru, zakysané smetany, černých oliv a jarní cibulky.
- 2 ks dlouhé salátové okurky
- 1 balení Čerstvý sýr
- 1 sklenička Ajvaru Podravka
- 1 kelímek zakysané smetany
- 2 hrsti černých oliv
- jarní cibulka
Omyté okurky přepůlíme, vydlabeme. Připravíme dip; do misky vyklepeneme Čerstvý sýr, přidáme 2-4 lžíce Ajvaru, zakysanou smetanu, vše důkladně zamícháme. Olivy přepůlíme, jarní cibulku nakrájíme na tenká kolečka, obojí pak přidáme do dipu, zamícháme. Dipem naplníme vydlabané okurky. Necháme v lednici odpočinout nejlépe zakryté potravinářskou fólií. Můžeme servírovat.
Suroviny nakoupíte na www.podravka-eshop.cz