REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mrkvový beránek ze špaldové mouky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zdravá varianta tradičního velikonočního beránka ze špaldové mouky, nastrouhané mrkve, kustovnice, medu, zakysané smetany, vajec ….


  • 300 g špaldové mouky
  • 4 ks střední mrkve nastrouhané na jemno
  • 2 ks vejce
  • 1 balíček prášku do pečiva bez fosfátů
  • 1/2 kelímku kyšky
  • 3 lžíce kokosového oleje
  • 3 lžíce medu
  • sušené ovoce – rozinky, brusinky
  • šťáva z čerstvého citronu
  • nasekané mandle
  • kustovnice
  • špetka soli
  • forma na beránka

Postup:
Nastrouhanou mrkev vyšlehejte s vajíčky. Přidejte kyšku, kokosový olej a med a znovu vyšlehejte. Dále nasypte mouku smíchanou s práškem do pečiva a vyšlehejte, nakonec přidejte mandle a sušené ovoce a vyšlehejte hladké těsto. Formu na beránka vymažte kokosovým olejem a vysypte špaldovou moukou, nalijte těsto do formy těsto. Pečte na 180 °C. Vyzkoušejte špejlí, jestli je beránek hotov, podle typu formy trvá pečení 40 minut až 1 hodinu.

Poznámka:
Text: Věra Burešová, hlavní výživová poradkyně NATURHOUSE, Foto: Ing. Petr Kouble

Zdroj: www.naturhouse-cz.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy