REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marinovaná feta na řecký způsob

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chcete přichystat na oslavu s přáteli dobrotu, která je ohromí? Či jen připravit lahodnou večeři? Vyzkoušejte fetu naloženou v bylinkách, ovoněnou česnekem a s ajvarem jako přílohou. Vytvoříte tak pokrm, který ve vás alespoň na chvíli vytvoří pocit středomoří.


Co budete potřebovat:

  • 400 g fety
  • Hrubě drcený barevný pepř
  • 2 stroužky česneku
  • Cca 3 dcl olivového oleje
  • Po 2 snítkách čerstvého tymiánu, rozmarýnu, šalvěje a oregana
  • 2 sušené chilli papričky
  • 5 sušených rajčat
  • Hrst černých oliv
  • Ajvar jemný Podravka

Jak na to?

Fetu nechte okapat a nakrájejte na kostičky. Česnek prolisujte do misky a smíchejte s olivovým olejem. Bylinky nasekejte nahrubo, ale dřevnaté stonky vyhoďte. Nahrubo nasekejte i chilli papričky a sušená rajčata. Drcený pepř a všechny nasekané suroviny vmíchejte do česnekového oleje. Nyní je čas na čáry se samotnou fetou. Do sklenice dejte vždy jednu vrstvu kostiček sýra a zalijte olejem se všemi přísadami. Pokračujte, dokud nebude sklenice plná. Nezapomeňte, že sýr musí být zcela ponořený v oleji. Takto naloženou fetu nechte v chladu odležet nejméně dva dny. Po uplynutí alespoň dvou dnů, můžete směle debužírovat.

Tip: fetu podávejte ve společnosti s Ajvarem jemným Podravka. Ajvar totiž skvěle doplňuje chuť naloženého sýra.

Zdroj: Podravka.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy