REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mandlové mléko

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Popularita rostlinného mléka v poslední době stoupá do závratných výšin, a to nejen z důvodu stále častější alergie na laktózu, ale také díky velmi populárnímu vegetariánskému životnímu stylu a bourání mýtů o prospěšnosti časté konzumace kravského mléka.


  • 100 g mandlí
  • 500 ml vody (nejlépe filtrované)
  • 1 miska medu nebo javorového sirupu

Postup:

Loupané mandle ideálně přes noc nechat namočené ve vodě, ráno zcedit. Do mixéru vložit v poměru: 1 hrnek namáčených mandlí + 2 hrnky čerstvé vody. Při použití mixéru dbejte na to, abyste nepřekračovali rysku maximálního plnění, jinak vám samozřejmě nebude dostatečně těsnit víko a tekutina vám bude stříkat ven, či stékat po vnějších stěnách nádoby. Každý přístroj je přizpůsoben určitému množství surovin, které je nutné dodržovat. Mixujeme od nejnižších otáček (cca 30 sekund u každého programu) až po nejvyšší, stačí celkem 3 minuty. Výsledkem bylo krásně napěněné mléko (s mírnou sedlinou. Pokud chcete mléko zcela bez sedlin, je potřeba jej zcedit – ideálně přes kus látky. Pro řidší mléko použijte následující poměr: 100 g neloupaných mandlí + 1 litr vody. Dochutit můžete: medem, javorovým/datlovým nebo jiným sirupem, vanilkovým luskem apod.

 

Zdroj: www.kitchenaid.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy