REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mandlové mléko

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Popularita rostlinného mléka v poslední době stoupá do závratných výšin, a to nejen z důvodu stále častější alergie na laktózu, ale také díky velmi populárnímu vegetariánskému životnímu stylu a bourání mýtů o prospěšnosti časté konzumace kravského mléka.


  • 100 g mandlí
  • 500 ml vody (nejlépe filtrované)
  • 1 miska medu nebo javorového sirupu

Postup:

Loupané mandle ideálně přes noc nechat namočené ve vodě, ráno zcedit. Do mixéru vložit v poměru: 1 hrnek namáčených mandlí + 2 hrnky čerstvé vody. Při použití mixéru dbejte na to, abyste nepřekračovali rysku maximálního plnění, jinak vám samozřejmě nebude dostatečně těsnit víko a tekutina vám bude stříkat ven, či stékat po vnějších stěnách nádoby. Každý přístroj je přizpůsoben určitému množství surovin, které je nutné dodržovat. Mixujeme od nejnižších otáček (cca 30 sekund u každého programu) až po nejvyšší, stačí celkem 3 minuty. Výsledkem bylo krásně napěněné mléko (s mírnou sedlinou. Pokud chcete mléko zcela bez sedlin, je potřeba jej zcedit – ideálně přes kus látky. Pro řidší mléko použijte následující poměr: 100 g neloupaných mandlí + 1 litr vody. Dochutit můžete: medem, javorovým/datlovým nebo jiným sirupem, vanilkovým luskem apod.

 

Zdroj: www.kitchenaid.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy