REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí kapsy s fíky a mozzarellou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jemně naklepané řízky z krůty potřené olejem, naplněné směsí z fíků, mozzarelly, červené cibule a slaniny. Kapsy opečené zprudka na oleji, pak podlité vínem a vodou, podušené, servírované s rýží a salátem.


  • 4 ks krůtí plátky
  • 5 ks čerstvých fíků
  • 1 ks červené cibule
  • 4 lžíce řepkového oleje
  • 1 lžíce medu
  • 100 g anglické slaniny
  • 100 g mozzarelly
  • 100 ml suchého bílého vína
  • mletá sladká paprika
  • čerstvě namletý pepř
  • sušený tymián + čerstvý na ozdobu
  • sůl
  • K podávání: rýže tří barev, lístky barevných salátů, světlý balzamikový krém

Krůtí řízky naklepeme na tenčí plátky, lehce je potřeme řepkovým olejem a necháme odpočívat. připravíme si náplň; fíky nasekáme na kousky, v misce je přelijeme třemi lžícemi vína. Na jemno pokrájenou cibuli přidáme k i se slaninou nakrájenou na kostičky. Osolíme, okořeníme pepřem, promícháme a necháme 15 minut odležet. Plátky naplníme směsí, zavineme, z obou stran osolíme, opepříme a poprášíme paprikou a tymiánem. Na pánvi na oleji kapsy zprudka opečeme z každé strany cca 5 minut, pak je podlijeme zbylým vínem a trochou vody, tak aby bylo na dně cca 1 cm tekutiny, přidáme 1 lžíci medu, přiklopíme pokličkou a necháme na zdroji tepla 15 minut dusit. V polovině dušení kapsy otočíme. Hotové kapsy vytáhneme, šťávu případně dosolíme, tou pak kapsy na talíři přeléváme. Servírujeme nejlépe s rýží a listy salátu.

 

Zdroj: Podravka.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy