REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krkovička na česnekové topince s ajvarem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Máte-li rádi pořádně vyladěný kus masa, pak jste natrefili na recept, který je pro vás jako stvořený. Vyzkoušejte marinovanou krkovičku doplněnou o česnekovou topinku s ajvarem, jehož paprikovo lilková chuť dotáhne celý chod k dokonalosti.


Co budete potřebovat?

  • 4 plátky krkovice
  • 1 cibule
  • 6 lžic oleje
  • 2 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 4 stroužky česneku
  • ½ lžičky mletého zázvoru
  • Několik lístků šalvěje anebo rozmarýnu
  • Sůl, pepř
  • 3 dcl světlého piva
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce másla
  • Ajvar jemný Podravka
  • Topinky potřené česnekem

 

Jak na to?

Krkovici nařízněte na několika místech po okrajích, to proto aby se plátky nekroutily. Následně se pusťte do marinády, ve které bude maso přes noc odpočívat. Více tak do sebe natáhne všechny chutě. Nejprve smíchejte olej, hořčici, prolisovaný česnek, zázvor, nasekané lístky bylinek, sůl a pepř. Cibuli nakrájejte na půlkolečka a přidejte do vytvořené směsi a promíchejte. Do připravené marinády vložte maso, zakryjte ho a přes noc nechte uležet v chladničce. Pokud budete marinovat déle, tak se nic nestane, ba naopak. Jakmile bude krkovička dostatečně odleželá, můžete se pustit do smažení. S olejem šetřete – je v marinádě a maso je tučné dost, tak jím pánev jen lehce potřete. Plátky smažte z každé strany 4 minuty. Hotové maso na sebe naskládejte, zabalte do alobalu a nechte cca 5 minut odpočívat. Mezitím si doděláte šťávu k masu. Do pánve s výpekem přilijte pivo, přidejte med, osolte, opepřete a nechte mírně zredukovat. Vypněte plamen a přidejte lžíci másla, to šťávu zjemní. Maso dejte zpět do pánve ke šťávě a zakryjte pokličkou. Mezitím na druhé pánvi klasickým způsobem opečte topinky. Pokud už je na vás oleje moc, použijte toustovač. Hotové topinky nezapomeňte potřít česnekem. Maso servírujte společně s topinkou a kopečkem sluncem provoněné dobroty Ajvaru Podravka. Vynechat byste neměli ani sklenici vychlazeného piva. Dobrou chuť!

Zdroj: Podravka.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Zavařování (sterilace) masa

… maso zavařujeme zásadně bez kostí a raději libové. Tuk se hůře steriluje a časem dostane nežádoucí příchuť. Vyvarujte se cibule!!! Rychle kysne a zničí vám vaše výrobky, proto se cibule do zavařeného masa zásadně nedává …

číst dále ...

Zase ty nevídané dobroty!

A přímo na Váš stůl. Bravurní počin cukrářského mistra Josefa Maršáka a gastro legendy Roberta Chejna, kteří spojili své síly a nabízí luxusní delikatesy ve skleničkách pod značkou Fat Brothers. Díky tomu můžete zažít příjemnou večeři jako v poctivé restauraci přímo u vás doma a užít si tak krásné chvíle s rodinou a přáteli při společném stolování.

číst dále ...

Grilovací sezóna je v plném proudu!

Také patříte k milovníkům letního grilování? Pak pro Vás máme dvě zprávy. Začněme tou špatnou, grilování nepatří mezi nejzdravější úpravy pokrmů, protože se během něj mohou vytvářet nevhodné sloučeniny. Tyto procesy vznikají převážně grilováním masa a masových produktů, ale nevyhýbají se ani grilované zelenině. Půjdeme k té druhé zprávě. Naštěstí pro nás bude o něco pozitivnější. Tvorbu nezdravých sloučenin můžeme zásadně omezit, pokud delší dobu, nejlépe přes noc nebo alespoň několik hodin maso marinujeme v tekutých směsích bylin a koření. Platí to především o rozmarýnu, kurkumě a tymiánu, ale nápomocný je i česnek, oregano a mnoho dalších.

číst dále ...

6 rad, jak ugrilovat tofu

Vůně hořícího dřevěného uhlí, grilovaného masa a čerstvých bylinek … grilovací sezóna je v plném proudu, tak co si ji letos trochu zpestřit veganskou lahůdkou. Už jste zkoušeli grilované tofu? Přinášíme vám 6 užitečných rad, jak správně připravit a ugrilovat tuto sójovou pochoutku.

číst dále ...

Jak poznat, že trpíte dehydratací? Přinášíme šest příznaků, že vaše tělo strádá

Horké dny jsou v plném proudu a pitný režim je jedna z nejdůležitějších věcí, na kterou bychom neměli zapomínat. Voda je základním stavebním kamenem lidského těla. Neměli bychom ji proto opomínat. V takovém případě bychom totiž mohli čelit dehydrataci, která s sebou nese mnoho rizik.

číst dále ...

Pohanka jako trendy superfood. Má u vás v kuchyni své místo?

Stejně tak, jako spousta dalších superfood, je i pohanka opomíjenou surovinou. Ačkoliv její název každý zná, našli byste ji jen v nepatrném zlomku domácností. V dnešní době, kdy se stále častěji ubíráme k přírodě, je však více než nasnadě dát pohance šanci. Je totiž zdrojem nejrůznějších vitamínů a minerálních látek, které na náš organismus působí velice prospěšně. Věděli jste, že pohanka nepatří do skupiny obilovin, ale mezi tzv. pseudocereálie? Běžně se však v jídelníčku užívá jako obilovina (navíc bezlepková), z níž lze vařit nasladko i naslano.

číst dále ...

3 sýry, se kterými zazáříte na zahradní párty

Kdo říká, že na zahradních párty a grilovačkách musí mezi servírovanými jídly hrát ústřední roli grilované maso. Jsou i jiné a mnohdy chuťově zajímavější pokrmy, kterými můžete hosty překvapit. Máme pro vás tipy na tři sýry, které nesmějí chybět mezi letním pohoštěním. Vyzkoušejte je a buďte za báječnou hostitelku.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy