REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krkovička na česnekové topince s ajvarem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Máte-li rádi pořádně vyladěný kus masa, pak jste natrefili na recept, který je pro vás jako stvořený. Vyzkoušejte marinovanou krkovičku doplněnou o česnekovou topinku s ajvarem, jehož paprikovo lilková chuť dotáhne celý chod k dokonalosti.


Co budete potřebovat?

  • 4 plátky krkovice
  • 1 cibule
  • 6 lžic oleje
  • 2 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 4 stroužky česneku
  • ½ lžičky mletého zázvoru
  • Několik lístků šalvěje anebo rozmarýnu
  • Sůl, pepř
  • 3 dcl světlého piva
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce másla
  • Ajvar jemný Podravka
  • Topinky potřené česnekem

 

Jak na to?

Krkovici nařízněte na několika místech po okrajích, to proto aby se plátky nekroutily. Následně se pusťte do marinády, ve které bude maso přes noc odpočívat. Více tak do sebe natáhne všechny chutě. Nejprve smíchejte olej, hořčici, prolisovaný česnek, zázvor, nasekané lístky bylinek, sůl a pepř. Cibuli nakrájejte na půlkolečka a přidejte do vytvořené směsi a promíchejte. Do připravené marinády vložte maso, zakryjte ho a přes noc nechte uležet v chladničce. Pokud budete marinovat déle, tak se nic nestane, ba naopak. Jakmile bude krkovička dostatečně odleželá, můžete se pustit do smažení. S olejem šetřete – je v marinádě a maso je tučné dost, tak jím pánev jen lehce potřete. Plátky smažte z každé strany 4 minuty. Hotové maso na sebe naskládejte, zabalte do alobalu a nechte cca 5 minut odpočívat. Mezitím si doděláte šťávu k masu. Do pánve s výpekem přilijte pivo, přidejte med, osolte, opepřete a nechte mírně zredukovat. Vypněte plamen a přidejte lžíci másla, to šťávu zjemní. Maso dejte zpět do pánve ke šťávě a zakryjte pokličkou. Mezitím na druhé pánvi klasickým způsobem opečte topinky. Pokud už je na vás oleje moc, použijte toustovač. Hotové topinky nezapomeňte potřít česnekem. Maso servírujte společně s topinkou a kopečkem sluncem provoněné dobroty Ajvaru Podravka. Vynechat byste neměli ani sklenici vychlazeného piva. Dobrou chuť!

Zdroj: Podravka.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy