REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králík?

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Moji rodiče chtěli aby u nich byla moje dcera každý víkend, tak si pro ni chodili k nám nebo jsme ji vodili k nim.


Jednou jsme v pátek navečer dceru dovedli. Při vstupu do bytu se mi začaly sbíhat sliny z vůně která se bytem linula. Vonělo zde nějaké maso. Já jím skoro všechno ale maso mám nejraději. Hned jsem se ptala co vaří a babička řekla že pekla králíka. Je v troubě a jestli máme chuť ať si vezmeme. Při nahlédnutí do pekáče jsem na první pohled zjistila že to není králík ale nutrie. Mě to nevadilo já už to maso jedla a chutnalo mi, jenže můj muž to neznal a byl v tomto směru nemožně zatvrzelý. Nic nového nechtěl ochutnat, kdyby to bylo sebe lákavější. No a protože jej moje mamka znala proto řekla králík, kterého můj muž měl rád. Maso jsme si nabrali a s chutí snědli.

Večer doma u televize manžel z ničeho nic povídá: „Víš ty vaříš velice doře, ale králíka takhle upéct nedokážeš. V tom je tvoje matka lepší.“ Ovšem to neměl říkat okamžitě mně vyskočili čertíci z očí a povídám: „No opravdu takhle králíka upéct nedovedu!“ V tom manžel pojal podezření a začal se ptát co to vlastně jedl tak jsem mu to řekla. Byl strašně rozčilený a sliboval že už si od mých rodičů nic k jídlu nevezme. Během večera se mu to v hlavě rozleželo a smířil se s tím že nutrie je chutná a dá se jíst i když jeho maminka ji nikdy nevařila.

Maruš

 

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy