REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králík?

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Moji rodiče chtěli aby u nich byla moje dcera každý víkend, tak si pro ni chodili k nám nebo jsme ji vodili k nim.


Jednou jsme v pátek navečer dceru dovedli. Při vstupu do bytu se mi začaly sbíhat sliny z vůně která se bytem linula. Vonělo zde nějaké maso. Já jím skoro všechno ale maso mám nejraději. Hned jsem se ptala co vaří a babička řekla že pekla králíka. Je v troubě a jestli máme chuť ať si vezmeme. Při nahlédnutí do pekáče jsem na první pohled zjistila že to není králík ale nutrie. Mě to nevadilo já už to maso jedla a chutnalo mi, jenže můj muž to neznal a byl v tomto směru nemožně zatvrzelý. Nic nového nechtěl ochutnat, kdyby to bylo sebe lákavější. No a protože jej moje mamka znala proto řekla králík, kterého můj muž měl rád. Maso jsme si nabrali a s chutí snědli.

Večer doma u televize manžel z ničeho nic povídá: „Víš ty vaříš velice doře, ale králíka takhle upéct nedokážeš. V tom je tvoje matka lepší.“ Ovšem to neměl říkat okamžitě mně vyskočili čertíci z očí a povídám: „No opravdu takhle králíka upéct nedovedu!“ V tom manžel pojal podezření a začal se ptát co to vlastně jedl tak jsem mu to řekla. Byl strašně rozčilený a sliboval že už si od mých rodičů nic k jídlu nevezme. Během večera se mu to v hlavě rozleželo a smířil se s tím že nutrie je chutná a dá se jíst i když jeho maminka ji nikdy nevařila.

Maruš

 

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy