REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králík?

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Moji rodiče chtěli aby u nich byla moje dcera každý víkend, tak si pro ni chodili k nám nebo jsme ji vodili k nim.


Jednou jsme v pátek navečer dceru dovedli. Při vstupu do bytu se mi začaly sbíhat sliny z vůně která se bytem linula. Vonělo zde nějaké maso. Já jím skoro všechno ale maso mám nejraději. Hned jsem se ptala co vaří a babička řekla že pekla králíka. Je v troubě a jestli máme chuť ať si vezmeme. Při nahlédnutí do pekáče jsem na první pohled zjistila že to není králík ale nutrie. Mě to nevadilo já už to maso jedla a chutnalo mi, jenže můj muž to neznal a byl v tomto směru nemožně zatvrzelý. Nic nového nechtěl ochutnat, kdyby to bylo sebe lákavější. No a protože jej moje mamka znala proto řekla králík, kterého můj muž měl rád. Maso jsme si nabrali a s chutí snědli.

Večer doma u televize manžel z ničeho nic povídá: „Víš ty vaříš velice doře, ale králíka takhle upéct nedokážeš. V tom je tvoje matka lepší.“ Ovšem to neměl říkat okamžitě mně vyskočili čertíci z očí a povídám: „No opravdu takhle králíka upéct nedovedu!“ V tom manžel pojal podezření a začal se ptát co to vlastně jedl tak jsem mu to řekla. Byl strašně rozčilený a sliboval že už si od mých rodičů nic k jídlu nevezme. Během večera se mu to v hlavě rozleželo a smířil se s tím že nutrie je chutná a dá se jíst i když jeho maminka ji nikdy nevařila.

Maruš

 

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Prague mussel week odstartoval. Zapojí se Les Moules, Bruxx i Grandhotel Pupp

Týden od 21. do 27. září patří v desítkách restaurací holandským slávkám. Druhý ročník festivalu Prague mussel week nabízí zvýhodněná mušlová menu připravená skutečnými kulinářskými esy. Zapojili se například Les Moules, Bruxx či Grandhotel Pupp. Recepty na slávkové pochoutky od šéfkuchařů zapojených restaurací jsou dostupné i na webu PMW.

číst dále ...

Začíná sezóna moštů! Co o nich potřebujete vědět?

Máte rádi ovoce? Pak jste nejspíše propadli jedinečné chuti ovocných šťáv. Můžete si je kupovat u farmáře, v obchodech, nebo třeba i v restauracích, když toužíte po něčem zdravějším. Jak se vůbec vyrábějí? Může být základem i mražené ovoce? Je nějaký rozdíl mezi moštem, džusem a nektarem? Je zakalený mošt vadný? Na tyto a více otázek odpověděl Akademii kvality doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D., vedoucí Ústavu konzervace potravin, VŠCHT Praha.

číst dále ...

Kolikrát za týden doma vlastně vaříme?

Jak často Češi doma vaří nějakou tu dobrotu? Vaříme doma každý den, nebo jen občas? Nebo snad doma uvařit nějaký ten dobrý oběd nebo večeři, na to již my Češi nemáme vůbec čas?

číst dále ...

BistRAWveg: Tipy na chutné raw recepty, když člověka honí mlsná

Raw neboli syrová strava je jedním ze stylů stravování. Pokud člověka popadne chuť na sladké, je takříkajíc doma. Nepečené dorty a koláče s troškou umu a správných surovin lze zvládnout připravit v domácí kuchyni. Ve spolupráci s odborníky z BistRAWveg některé recepty a postupy odhalujeme.

číst dále ...

Ponechejte si chuť léta klidně po celou zimu

Jablka, hrušky, švestky nebo třeba broskve. V létě a na podzim máme k dispozici velké množství ovoce, které bychom si rádi „zakonzervovali“ na horší časy. Jedním ze způsobů, jak plody uchovávat a připomenout si tak vůni léta a podzimu kdykoli, je sušení. V ovoci se zachová velké množství vitamínů a svou chutí pak obohatí nespočet jídel – od nákypů, smoothie, granolu až po snídaňové kaše.

číst dále ...

10 tipů, jak si vybrat kvalitní a zdraví prospěšný olivový olej

Olivovníky a olivy se pěstují a kultivují již několik tisíciletí. Olivový olej je jedním ze základních kamenů středomořské kuchyně. Má velmi pozitivní vliv na zdraví člověka a také díky němu se obyvatelé Středomoří dožívají vyššího věku a trápí je méně nejen kardiovaskulárních nemocí. Velmi ale záleží na kvalitě oleje.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy