REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Můj tchán a sekaná

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Když jsem se vdala tak k nám manželův otec skoro každý týden chodil na návštěvu. Je samozřejmé, že jsem se vždycky chtěla pochlubit nějakou dobrotou. Pokaždé se to nepodařilo, protože jeho návštěvy nebyly pravidelné.


Jedenkrát přišel odpoledne v den, kdy jsem k obědu dělala plněnou sekanou. Mezi tím co se se svým tatínkem bavil můj manžel, já v kuchyni nakrájela už studenou sekanou na plátky položila jsem ji na tácek a obložila ji malými sterilovanými okurkami nakrájenými do vějířků. Všechno jsem dozdobila snítkami petržele, na talířek jsem nakrájela chleba a donesla to tchánovi na ochutnání. Velice mu to chutnalo a jeho pochvala mě hřála u srdíčka.

Jaké bylo mé překvapení při příští návštěvě u manželových rodičů. Hned za dveřmi tchýně povídá ,,Co jsi to tomu dědkovi dala u vás k jídlu?´´ řekla jsem ,,Proč?´´. ,,No že prý takovou dobrotu ona mu doma neuvaří za celou dobu co jsou spolu a já to jejich synovi vařím tak brzy po svatbě´´. Tak jsem paní matce vysvětlila co za ,,dobrotu´´ jsme tan den měli. Byla dost překvapená, protože obyčejnou sekanou doma vařila výborně tak se divila, co tchán nadělal s tou mojí specialitou.

Od té doby tchýně čas od času udělala i plněnou sekanou aby byl tchán spokojen.

Zdravím vás dobrý den a na shledanou.

Maruš

 

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy