REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králík agrodolce s rýží

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Připravte si lahodné králičí maso trochu netradičně – na sladko s čokoládou a ořechy. Recept podle Karolíny Kamberské ve spolupráci s Podravkou.


  • 600-700 g králíka
  • 50 g hladké mouky
  • 100 g pancetty
  • 10 g hořké čokolády
  • 500 ml vody
  • 60 ml vinného octa
  • 1 hrst rozinek
  • 1 hrst celých loupaných mandlí
  • 1 hrst vlašských ořechů
  • 5 ks kuliček černého pepře
  • 3 ks kuličky jalovce
  • 3 ks stroužky česneku
  • 1 ks menší cibule
  • 1 ks mrkve
  • 1 ks řapíkatý celer
  • olivový olej
  • třtinový cukr
  • čerstvý tymián
  • čerstvě namletý pepř
  • máslo
  • sůl
  • rýže basmati k podávání

Oloupanou cibuli, očištěnou zeleninu a pancettu nakrájíme na drobné kousky. Porce králíka osolíme, opepříme a pak obalíme v mouce. V hrnci rozehřejeme olivový olej a na prudkém plameni na něm opečeme maso králíka ze všech stran, pěkně dozlatova. Pak porce králíka přendáme do misky, snížíme zdroj tepla na třetinu, přidáme máslo, až se rozpustí a pak vložíme nakrájenou zeleninu, opékáme tak 5 minut, pak přidáme pancettu, jalovec, pepř, tymián a cukr a necháme ještě minutku péct, až se koření pěkně rozvoní. Maso vrátíme zpět do hrnce. Doplníme ocet a cca 500 ml vody, přiklopíme pokličkou a necháme zhruba 45 minut probublávat. Ke konci můžeme do silnější části masa píchnout, jestli je dostatečně měkké, pokud ano, přidáme mandle, rozinky, pokrájené ořechy a čokoládu nalámanou na kostičky, na mírném plameni necháme čokoládu rozpustit a vše ostatní prohřát za občasného promíchání. Jako přílohu podáváme například bílé pečivo, rýži …

 

Zdroj: Podravka.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy