REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králík agrodolce s rýží

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Připravte si lahodné králičí maso trochu netradičně – na sladko s čokoládou a ořechy. Recept podle Karolíny Kamberské ve spolupráci s Podravkou.


  • 600-700 g králíka
  • 50 g hladké mouky
  • 100 g pancetty
  • 10 g hořké čokolády
  • 500 ml vody
  • 60 ml vinného octa
  • 1 hrst rozinek
  • 1 hrst celých loupaných mandlí
  • 1 hrst vlašských ořechů
  • 5 ks kuliček černého pepře
  • 3 ks kuličky jalovce
  • 3 ks stroužky česneku
  • 1 ks menší cibule
  • 1 ks mrkve
  • 1 ks řapíkatý celer
  • olivový olej
  • třtinový cukr
  • čerstvý tymián
  • čerstvě namletý pepř
  • máslo
  • sůl
  • rýže basmati k podávání

Oloupanou cibuli, očištěnou zeleninu a pancettu nakrájíme na drobné kousky. Porce králíka osolíme, opepříme a pak obalíme v mouce. V hrnci rozehřejeme olivový olej a na prudkém plameni na něm opečeme maso králíka ze všech stran, pěkně dozlatova. Pak porce králíka přendáme do misky, snížíme zdroj tepla na třetinu, přidáme máslo, až se rozpustí a pak vložíme nakrájenou zeleninu, opékáme tak 5 minut, pak přidáme pancettu, jalovec, pepř, tymián a cukr a necháme ještě minutku péct, až se koření pěkně rozvoní. Maso vrátíme zpět do hrnce. Doplníme ocet a cca 500 ml vody, přiklopíme pokličkou a necháme zhruba 45 minut probublávat. Ke konci můžeme do silnější části masa píchnout, jestli je dostatečně měkké, pokud ano, přidáme mandle, rozinky, pokrájené ořechy a čokoládu nalámanou na kostičky, na mírném plameni necháme čokoládu rozpustit a vše ostatní prohřát za občasného promíchání. Jako přílohu podáváme například bílé pečivo, rýži …

 

Zdroj: Podravka.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Výlety za vínem – Zastavte se v Rakvicích v Enothece

Putování za vínem se stále těší obrovské oblibě. Morava je synonymem pro nádherné vinice, a ještě nádhernější víno. Pokud se chystáte za poznáním skvělého vína, určitě si přidejte na seznam návštěvu a degustaci v moderní Enothece Vinselekt Michlovský v Rakvicích.

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Zdraví i krása ukryté v syrovátce

Žlutozelená tekutina vzniká jako vedlejší produkt při výrobě sýrů či tvarohů, ale rozhodně se nejedná o odpad! Má totiž zázračné účinky na zdraví i na krásu. V létě chutná jako osvěžující nápoj a je součástí zdravých receptů…

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy