REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kalorická tabulka potravin

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rozpis energetických hodnot na 100 g potraviny.


Kalorická tabulka – mléčné výrobky

Na 100 g potraviny kCal KJ
Bílý odtučněný jogurt 30 135
Cihla eidam 260 1080
Odtučněné mléko 40 170
Ovocný jogurt 95 405
Odtučněný tvaroh 75 315
Podmáslí 35 145
Šlehačka ve spreji 340 1410
Tvarohový ovocný dezert 100 420
Tvarohový ovocný dezert light 50 210
Tavený sýr 45% 230 965
Tavený sýr 30% 185 780
Tvarůžky 135 570
Zakysaná smetana 170 700

Konzumováním mléčných produktů nebráníme tomu, aby jsme zhubli, ale musíme dobře vybírat. Pokud možno nekonzumujeme plnotučné produkty, ale pokud si pravidelně dopřejeme nějaký ten pohyb, není třeba si vždy kupovat odtučněné výrobky. Ze sýrů dáváme přednost tvrdým formám, např. typu mozzarella.

Kalorická tabulka – maso

Na 100 g potraviny kCal KJ
Husa 250 1150
Hovězí libové 160 670
Jehněčí 180 745
Krůta 120 500
Králík 120 470
Srnčí 70 280
Telecí 120 505
Vnitřnosti (průměr) 145 600
Vepřové 290 1220
Zajíc 80 320

Vybíráme libovější kousky masa. Kvalitní zpracování musí být samozřejmostí. Nejdietnější je úprava masa vařením, skvělá je také příprava v páře.

Kalorická tabulka – masné výrobky

Na 100 g potraviny kCal KJ
Čabajka 520 2180
Drůbeží šunka 115 480
Debrecínská pečeně 290 1220
Drůbeží párky 175 740
Jemné párky 210 910
Kabanos 200 850
Moravská klobása 280 1155
Špekáčky 325 1355
Tlačenka 290 1220
Uherák 495 2060
Uzená krkovice 400 1640
Uzený bůček 540 2240
Vepřová šunka 360 1520
Vysočina 460 1940

Kalorická tabulka – vejce

Na 100 g potraviny kCal KJ
Bílek 15 60
Vejce (1 ks) 76 325
Žloutek 65 265

Kalorická tabulka – ryby

Na 100 g potraviny kCal KJ
Kapr 90 385
Makrela 115 470
Sardinky v oleji 350 1410
Zavináč 225 905

Kalorická tabulka – pečivo

Na 100 g potraviny kCal KJ
Dalamánek (60 g) 160 675
Grahamový chléb 355 1505
Pšeničný chléb celozrný 230 990
Rohlík (40 g) 125 495
Vánočka 350 1460

Kalorická tabulka – luštěniny

Na 100 g potraviny kCal KJ
Čočka 320 1370
Fazole 335 1380
Hrách 340 1390
Sója 450 1870

Kalorická tabulka – tuky

Na 100 g potraviny kCal KJ
Anglická slanina 555 2325
Flora 630 2645
Hera 740 3100
Olej 785 3305
Pomazánkové máslo 335 1405
Ztužený tuk pokrmový 865 3625

Kalorická tabulka – cukrovinky

Na 100 g potraviny kCal KJ
Cukr 385 1605
Čokoláda na vaření 515 1975
Hořká čokoláda 530 2220
Kremrole 230 970
Laskonka 90 380

Kalorická tabulka – ovoce

Na 100 g potraviny kCal KJ
Ananas 50 215
Broskev 40 170
Citrón 23 96
Grep 40 170
Hroznové víno 60 255
Jahoda 35 150
Jablko 50 210
Kiwi 55 230
Mandarinka 50 195
Meloun 15 65
Meruňka 45 180
Pomeranč 30 130
Rybíz 55 240
Švestka 60 250
Třešeň 55 225
Višeň 60 250

Kalorická tabulka – zelenina

Na 100 g potraviny kCal KJ
Bílé zelí 20 80
Brambory 80 335
Brokolice 30 135
Celer 25 110
Cibule 40 165
Cuketa 20 75
Česnek 110 460
Červené zelí 30 135
Fazolové lusky 35 150
Hlávkový salát 15 50
Hrách 40 170
Kapusta 35 155
Kedlubny 25 105
Květák 20 80
Mrkev 35 140
Okurky 15 50
Paprika 20 80
Pórek 30 125
Rajčata 25 95
Ředkvičky 15 55
Špenát 20 75

Zdroj: http://www.mineralfit.cz/diety-a-cviceni-clanek/kaloricke-tabulky-potravin-190/

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Příběh kešu oříšku

Přestože jde o jeden z nejoblíbenějších suchých plodů, o jeho původu se mezi lidmi ví jen velmi málo. Věděli jste například, že kešu oříšek roste na stromě jako pecka kešu jablíčka? Přečtěte si o tom, jak se kešu oříšky dostávají až na váš stůl, kdo je zpracovává a proč jsou dražší než většina jiných ořechů.

číst dále ...

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Velikonoční menu V.

Chutné velikonoční recepty logicky poskládané do slavnostního jídelního lístku. Inspirujte se a nezapomeňte k dobrému jídlu nabídnou svým strávníkům i dobré pití. Recepty v článku najdete po kliknutí na jejich název!

číst dále ...

Užijte si Velikonoce s delikátní nádivkou

Bude o Velikonocích hostit rodinu a přátele? To by na vaší sváteční tabuli neměla chybět nádivka. Hlavička, jak se jí také přezdívá, je tradiční pokrm, kterým už naše praprababičky vítaly jaro. Za ten dlouhý čas prošla její receptura mnoha obměnami, ale základ zůstává stejný. Pečivo, sníh z bílků, maso a čerstvé bylinky. Zkuste ji letos vyšperkovat ještě zeleninou a překvapte své hosty originálním receptem.

číst dále ...

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

Vejce hrají o Velikonocích hlavní roli. Jak(á) vybrat?

Velikonoce jsou obdobím lidových tradic spojených s vítáním jara a oslavou plodnosti a zrození nového života. Jedny z nejvýznamnějších a nejkrásnějších svátků v roce jsou ale spojené také s přípravou a konzumací dobrého jídla a pití. A většina velikonočních receptů obsahuje vejce, potravinu s nejvyváženějším obsahem nutričně významných látek, které dodávají našemu tělu kvalitní bílkoviny. Vejce jsou vysoce stravitelné, mají skvělou schopnost zasytit a Velikonoce se bez nich zkrátka neobejdou. Jak je – a jaká vlastně – vybrat?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy