REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kalorická tabulka potravin

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rozpis energetických hodnot na 100 g potraviny.


Kalorická tabulka – mléčné výrobky

Na 100 g potraviny kCal KJ
Bílý odtučněný jogurt 30 135
Cihla eidam 260 1080
Odtučněné mléko 40 170
Ovocný jogurt 95 405
Odtučněný tvaroh 75 315
Podmáslí 35 145
Šlehačka ve spreji 340 1410
Tvarohový ovocný dezert 100 420
Tvarohový ovocný dezert light 50 210
Tavený sýr 45% 230 965
Tavený sýr 30% 185 780
Tvarůžky 135 570
Zakysaná smetana 170 700

Konzumováním mléčných produktů nebráníme tomu, aby jsme zhubli, ale musíme dobře vybírat. Pokud možno nekonzumujeme plnotučné produkty, ale pokud si pravidelně dopřejeme nějaký ten pohyb, není třeba si vždy kupovat odtučněné výrobky. Ze sýrů dáváme přednost tvrdým formám, např. typu mozzarella.

Kalorická tabulka – maso

Na 100 g potraviny kCal KJ
Husa 250 1150
Hovězí libové 160 670
Jehněčí 180 745
Krůta 120 500
Králík 120 470
Srnčí 70 280
Telecí 120 505
Vnitřnosti (průměr) 145 600
Vepřové 290 1220
Zajíc 80 320

Vybíráme libovější kousky masa. Kvalitní zpracování musí být samozřejmostí. Nejdietnější je úprava masa vařením, skvělá je také příprava v páře.

Kalorická tabulka – masné výrobky

Na 100 g potraviny kCal KJ
Čabajka 520 2180
Drůbeží šunka 115 480
Debrecínská pečeně 290 1220
Drůbeží párky 175 740
Jemné párky 210 910
Kabanos 200 850
Moravská klobása 280 1155
Špekáčky 325 1355
Tlačenka 290 1220
Uherák 495 2060
Uzená krkovice 400 1640
Uzený bůček 540 2240
Vepřová šunka 360 1520
Vysočina 460 1940

Kalorická tabulka – vejce

Na 100 g potraviny kCal KJ
Bílek 15 60
Vejce (1 ks) 76 325
Žloutek 65 265

Kalorická tabulka – ryby

Na 100 g potraviny kCal KJ
Kapr 90 385
Makrela 115 470
Sardinky v oleji 350 1410
Zavináč 225 905

Kalorická tabulka – pečivo

Na 100 g potraviny kCal KJ
Dalamánek (60 g) 160 675
Grahamový chléb 355 1505
Pšeničný chléb celozrný 230 990
Rohlík (40 g) 125 495
Vánočka 350 1460

Kalorická tabulka – luštěniny

Na 100 g potraviny kCal KJ
Čočka 320 1370
Fazole 335 1380
Hrách 340 1390
Sója 450 1870

Kalorická tabulka – tuky

Na 100 g potraviny kCal KJ
Anglická slanina 555 2325
Flora 630 2645
Hera 740 3100
Olej 785 3305
Pomazánkové máslo 335 1405
Ztužený tuk pokrmový 865 3625

Kalorická tabulka – cukrovinky

Na 100 g potraviny kCal KJ
Cukr 385 1605
Čokoláda na vaření 515 1975
Hořká čokoláda 530 2220
Kremrole 230 970
Laskonka 90 380

Kalorická tabulka – ovoce

Na 100 g potraviny kCal KJ
Ananas 50 215
Broskev 40 170
Citrón 23 96
Grep 40 170
Hroznové víno 60 255
Jahoda 35 150
Jablko 50 210
Kiwi 55 230
Mandarinka 50 195
Meloun 15 65
Meruňka 45 180
Pomeranč 30 130
Rybíz 55 240
Švestka 60 250
Třešeň 55 225
Višeň 60 250

Kalorická tabulka – zelenina

Na 100 g potraviny kCal KJ
Bílé zelí 20 80
Brambory 80 335
Brokolice 30 135
Celer 25 110
Cibule 40 165
Cuketa 20 75
Česnek 110 460
Červené zelí 30 135
Fazolové lusky 35 150
Hlávkový salát 15 50
Hrách 40 170
Kapusta 35 155
Kedlubny 25 105
Květák 20 80
Mrkev 35 140
Okurky 15 50
Paprika 20 80
Pórek 30 125
Rajčata 25 95
Ředkvičky 15 55
Špenát 20 75

Zdroj: http://www.mineralfit.cz/diety-a-cviceni-clanek/kaloricke-tabulky-potravin-190/

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Hřib horský

Tento hřib roste opravdu velmi vzácně od července až do září a to ve vyšších polohách pod smrky a jedlemi. V Červeném seznamu uveden jako ohrožený druh, jeho nálezy by se měly dokladovat a evidovat.

číst dále ...

Který olivový olej je vhodný na vaření a který je nejzdravější? Poznejte jeho druhy

Olivový olej dovoluje ostatním ingrediencím vyniknout a přináší do hotového jídla vlastní osobnost. Který z nich si ale vybrat? Dá se s extra virgin vařit nebo je jen do salátu? A co jsou to pokrutiny?

číst dále ...

Hřib polosíťkovaný

Pár let nově pojmenovaný jedlý druh houby, velmi podobný hřibu koloději. Praktičtí houbaři rozdíl mezi hřibem kolodějem a hřibem polosíťkovaným nerozlišují.

číst dále ...

Tonka – fermentovaná semena tropického stromu

V tonce se dokonale prolíná chuť vanilky, mandlí a rumu. Fermentovaná semena tropického stromu, která vypadají jako černé fazole s vrásčitou slupkou, dokážou skvěle nahradit vanilku.

číst dále ...

Velikonoční pokrmy napárované s našimi víny

Během největších křesťanských svátků se nemusíme bát dát si sklenku vína. Vždyť přece jedním ze zázraků samotného Ježíše Krista bylo, že na svatbě v Káni Galilejské proměnil vodu ve víno. Jaké tedy zvolit k vejcím, mazanci či jehněčímu? O své tipy se s námi podělí národní sommelierka Klára Kollárová, která doporučuje sáhnout po vínech zrozených na moravských a českých vinicích.

číst dále ...

Nový trend: rybí olej proniká do moderní kuchyně

Když se řekne rybí olej, většině z nás se kromě pozitivního vlivu na organismus vybaví také zkazky našich babiček o tom, jak jej povinně dostávaly ve škole. Jenže od té doby se hodně změnilo. Moderní rybí olej už dávno nemá onu nepříjemnou chuť a vůni, navíc se vyrábí s různými příchutěmi, v kapslích nebo dokonce jako oblíbené dětské želé bonbóny. V severských zemích jej lidé používají celý rok – především kvůli obsahu omega 3 mastných kyselin, vitamínů A, D a E a jejich pozitivnímu vlivu na náš organismus.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy