REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jogurt jako zázrak mezi mléčnými výrobky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Honí vás mlsná, ale rádi byste si během horkých dnů dopřáli něco lehčího? Namísto hutných dezertů vsaďte třeba na kombinaci čerstvého ovoce a jogurtu – třeba doma vyrobeného. Nebojte, prozradíme vám, jak na to, není to nic složitého. Uvidíte, že si pochutnáte a zároveň tělu dodáte to, co tolik potřebuje. Jogurty, které patří mezi oblíbené kysané mléčné výrobky, jsou zdrojem bílkovin, vápníku a množství vitamínů, například skupiny A, D nebo B. Jogurtové kultury navíc příznivě ovlivňují střevní mikrobiom, který má dopad na velké množství funkcí v našem těle. Jogurt zkrátka přináší nepřeberné množství benefitů, kvůli nímž by byla škoda si tento zázrak s chutí nedopřát.


Ať už nakupujete mléčné výrobky, ovoce, zeleninu nebo třeba maso, vždy myslete na kvalitu. Produkty, které pocházejí z ekologického zemědělství v obchodech poznáte podle označení logy biolistu a biozebry.  

 

Pro perfektní jogurt je potřeba mít po ruce hutné mléko. Sáhněte proto po bio mléku z ekofarmy. Kromě vysoké kvality budete mít jistotu, že mléko pochází od zvířat z ekologických chovů žijících v přirozených podmínkách dle přísných standardů animal welfare. Ty mimo jiné spočívají v celoročním přístupu na pastvu, přísunu kvalitního krmiva v kvalitě bio a společnosti ostatních zvířat. Chtěli byste se o ekologickém způsobu hospodaření dozvědět více? Navštivte stránky myjsmebio.cz.

Pro lokální biopotraviny se můžete vydat přímo na ekofarmu. Nejenže suprově nakoupíte, zároveň uvidíte, jak se pěstují plodiny nebo jak vypadá každodenní péče o zvířata. Svět ekologického zemědělství vám tak bude rázem o něco bližší. Ekofarmy, které se nachází ve vašem okolí, vyhledáte pomocí interaktivních mapiček na stránkách kamprobio.cz a lovime.bio, kde si zároveň můžete prohlédnout jejich aktuální nabídku.

 

Vyrobte si vlastní jogurt – a jednoduše!

Příprava domácího jogurtu není nikterak složitá. Postačí vám litr čerstvého plnotučného kravské mléka a asi půl hrnečku živých kultur v podobě kvalitního bílého jogurtu. Důležité je také dbát na čistotu nádobí, která zaručí polovinu úspěchu.

V hrnci zahřejte mléko do bodu těsně před varem, ideální je teplota kolem 90 stupňů. Poté mléko odstavte a dejte co nejrychleji zchladit na teplotu kolem 40–45 stupňů, pomoct si můžete třeba nádobou naplněnou kostkami ledu. Do mléka pak přidejte jogurt a důkladně prošlehejte. Následně nalijte do sklenic a nechte zhruba při 40 stupních odpočívat, ideální je využít elektrickou troubu. Čím déle necháte jogurt zrát, tím bude hustší a zároveň kyselejší, ideální je rozmezí 6–10 hodin. Hotový jogurt uchovávejte v chladu, kde vám čerstvý vydrží zhruba týden.

Pokud si chcete práci ještě více usnadnit, kupte automatický jogurtovač, který udělá vše za vás. Nalijete mléko, přidáte trochu jogurtu a zmáčknete tlačítko. Zhruba za 8 hodin máte hotovo. A když nezbývá čas vůbec, lahodné bio jogurty koupíte na ekofarmách také. Vydejte se třeba na Horský statek Abertamy, který se nachází v samotném srdci Krušnohoří. Více informací na farmazvirat.cz.

 

Podrobné recepty se objeví po kliknutí na název příslušného receptu nebo jeho fotografii!

 

 

 

Kupujte BIO. Pro budoucnost!

Chceme-li podpořit lokální ekonomiku, není nám lhostejná příroda a životní prostředí, a navíc myslíme na budoucnost naši i našich dětí, měli bychom na to dbát zejména v uličkách mezi nákupními regály. Správným krokem, jak podpořit ekologické zemědělce, kteří přirozeně pečují o půdu, krajinu a hospodářská zvířata s maximální ohleduplností, je totiž nákup jejich bioproduktů. Tím, že zvolíme lokálního dodavatele, máme navíc jistotu, že bioprodukty neputovaly dlouhé kilometry přes půl světa. Distribuční cesty a dojezdové vzdálenosti jsou velmi krátké. To pomůže nejen přírodě, ale rovněž nám i budoucím generacím. Více, nejen o BIO, se dozvíte v článku zde: O značce „Klasa“, „Regionální potravina“, „BIO Produkt ekologického zemědělství“, „Ekologická produkce“ a „Chráněné označení“.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:



Otevírací doba, nejnovější akční letáky, otevírací doba prodejen, provozoven a institucí z celé České republiky.

Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Adventní kalendáře pro malé i velké

Každý den nové políčko s překvapením… Adventní kalendáře milují nejen děti, ale i dospělí. A nemusí přitom ukrývat jen sladkosti, kterých máme během roku většinou dost. Přinášíme vám tipy na kalendáře, které potěší mlsné jazýčky, milovníky příběhů i každého, kdo rád relaxuje.

číst dále ...

Ochutnejte Le Tribute: perfektní nealko osvěžení pro každou příležitost

Toužíte po tekutém osvěžení a obyčejná voda už vaši žízeň neuhasí? Vyzkoušejte nápoje značky Le Tribute, předního výrobce prémiových destilátů i limonád. Zaujmou vás jeho novinka Zero Tonic, Olive Lemonade nebo Pink Grapefruit?

číst dále ...

Češi využívají catering nejvíc ve firmách a na svatby, objevují ho ale i pro setkávání s přáteli

Většina Čechů, téměř 65 % zatím nemá zkušenosti s objednáváním cateringu, ale kdyby cateringové služby plánovali využít, tak by to bylo buď na svatbu – téměř 57 % nebo na firemní akci 51 %. Za klíčové parametry pro výběr cateringové společnosti považují nejčastěji kvalitu jídla (63,3 %), s malým odstupem pak následuje cena (61,3 %). Aktuální průzkum společnosti IN CATERING, realizovaný agenturou Ipsos na vzorku 509 respondentů ve věku 18 až 65 let odhalil i to, že občas catering využívá 30 % respondentů a obliba této gastronomické služby postupně roste, a to i na nefiremní akce.

číst dále ...

Strašidelné halloweenské recepty. TOP výběr 16 čarodějnických receptů na Halloween nejen pro děti!

Tradiční jídlo na Halloween je čím dál více oblíbenější i v našich končinách. A není divu, hlavně pro děti lze připravit kouzelné halloweenské recepty například z listového těsta, nachystat strašidelné jednohubky, polévky s pavučinou, ale i další pochutiny vhodné na halloweenské menu. Ovšem i halloweenské párty pro dospělé může nabídnout různé, i netradiční, halloweenské pokrmy. V tomto článku vám nabídneme TOP výběr těch nejlepších halloweenských receptů, které máme uložené v naší databázi receptů internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz.

číst dále ...

Na asijský drink

Restaurace PRU58 láká na jedinečný zážitek, kde se setkává moderní asijská kuchyně s bohatou nabídkou exotických nápojů. Tamní drinky každého přenesou přímo do srdce Asie, kde tradice a inovace jdou ruku v ruce.

číst dále ...

Ovocné šťávy: zdravý návyk nebo výživový prohřešek?

Čerstvé ovocné šťávy a smoothies zažívaly na prahu tohoto milénia nevídaný boom. Proslavili je různé „detoxikační“ programy a diety, smoothie bary i celebrity. Postupem času nadšení z „tekutého ovoce“ trochu opadlo a kvůli obsahu cukru začalo být jejich místo v jídelníčku dokonce zpochybňováno. Jsou tedy ovocné šťávy zdravou volbou, anebo výživovým prohřeškem?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.