REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jiří Halamka je zpět na TV Paprika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Od vítězství Jirky Halamky v kulinární soutěži Master Chef uplynulo již pět let. Za tu dobu stihl založit cateringovou firmu, otevřít a zavřít restauraci i spolupracovat s TV Paprika na kulinářských show. Po veleúspěšné show Čtyři roční období, která byla zaměřena na recepty ze sezónních surovin, přichází TV Paprika s novým pořadem Jiří, milovník masa. Jak už napovídá sám název, tato série je věnována především masovým pokrmům. Mistr kuchař Jirka opět předvede svůj kulinární um a lahodné recepty. Divákům prozradí své tajné tipy a triky a ukáže, jaké vynikající chutě lze vykouzlit ze známých, ale i méně známých základních surovin.


Jirkovými masovými dobrotami se můžete inspirovat od pondělí 8.11 každý všední den od 17:30 na TV Paprika. Patříte-li však spíš k milovníkům sladkých dobrot, neměli byste si nechat ujít premiérovou cukrářskou show Mistrovské pečení – Austrálie. Dvanáct amatérských cukrářů bude soutěžit o titul Nejlepší australský cukrář amatér. Litý cukrový boj odstartoval ve středu 3.11. ve 22:00 na TV Paprika. Listopad bude na TV Paprika skutečně pestrý! Do té doby, přinášíme ochutnávku tří exkluzivních receptů přímo od Jirky, které rozhodně stojí za vyzkoušení.

 

Recepty k článku (podrobné recepty se objeví po kliknutí na jejich název nebo fotografii!):

 

 

 

 

Jirkovy tipy na závěr:

  • Maso před restováním vždy okořeňte. Nikdy ne až po opečení, protože pak ho už nedochutíte.
  • Maso dávejte vždy do dostatečně rozpálené pánve!
  • Maso dávejte vždy na pánev ve které je rozpáleny tuk. Tuk patří do pánve, ne na maso.
  • Ideální mleté maso by mělo obsahovat alespoň 10 – 20 % tuku, a to kvůli chuti a především, aby drželo pohromadě bez dalších přísad, jako jsou vejce a strouhanka! Myslete na to při mletí a klidně do mletého přidejte trochu extra tuku.
 

Premiérové díly pořadu Jiří, milovník masa, můžete sledovat od pondělí 8.11. každý všední den od 17:30 na TV Paprika.

 

Dobrou chuť přeje TV Paprika.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

25 nejlepších receptů na pečené vánoční cukroví

Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na pečené vánoční cukroví. Snad náš výběr vás bude inspirovat a pomůže vám s rozhodnutím, které vánoční cukroví letos upečete.

číst dále ...

PODZIMNÍ BRAND BOX 2021 – balíček plný novinek

Nastal čas podzimu i nového Brand Boxu, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. První novinkou v boxu jsou Bramborové Lokše Dr. Oetker. Vyrobené jsou z brambor, mají přirozenou barvu a žádná aditiva. Lokše připravíte díky sypké směsi jednoduše a rychle a bez nutnosti loupání brambor. Dr. Oetker přináší tradici do Vaší kuchyně v podobě bramborových lokší s vysokým podílem brambor, s nízkým obsahem soli a bez aditiv. Cena: 44,90 Kč (280 g)…

číst dále ...

Prohřejte se kvalitním čajem, který pohladí na duši i na jazyku

Připravte se na chladné počasí s výtečnými čaji, které vás nejen dobře naladí, zahřejí, ale také provoní celý domov. Čaj má mnoho podob, chutí, vůní i účinků. Vyznáte se v nich? Nahlédněte pod pokličku jejich typologie a dopřejte si letos ten, který byl navíc vyrobený v souladu s přírodou!

číst dále ...

Návrat žitného krále do českých kuchyní

Žito je všeobecně považováno za zdraví prospěšnou obilovinu, jejíž konzumace je v českých zemích tradičně spjata s výrobou kvasového žitného chleba. I přes tento fakt má v dnešní době na českém trhu největší zastoupení mouka pšeničná, jejíž spotřeba v roce 2018 podle údajů Agrární komory České republiky zhruba 10krát předčila spotřebu té žitné.

číst dále ...

Listopad přivál klasické české recepty z kvalitních surovin

Dlouhé podzimní večery i temná rána moc na energii nepřidají. Málokomu se chce dělat něco jiného než ležet v posteli. Možná vás z ní ale vytáhnou naše voňavé recepty. Dá se říct, že jsme tentokrát vsadili na jistotu. Čeká na vás česká klasika, kterou jsme se pokusili vyšperkovat k dokonalosti. Když jsme pokrmy sami připravovali, sáhli jsme po těch nejkvalitnějších surovinách, z jejichž obalů to prozrazují i značky kvality Klasa, Regionální potravina, BIO aj. Pochutnejte si na španělském ptáčku s houskovým knedlíkem, dýňových plackách, bramborové polévce nebo nezapomenutelném jablečném štrúdlu.

číst dále ...

Adventní přípravy na jednom místě? Regionální potravina představuje Velkého vánočního průvodce

Vánoční čas je pro mnohé z nás obdobím shonu a stresu, v němž se snažíme stihnout všechny úkony včas a přichystat pro naše nejbližší krásné svátky se vším všudy. Toho si všímá soutěž Regionální potravina, která se letos rozhodla ulehčit nám vánoční trápení a připravila unikátní projekt – Velkého vánočního průvodce. V šesti předvánočních týdnech zde návštěvníci naleznou velkou porci inspirace na vánoční recepty, výzdobu či dárky. Vše je přehledně rozděleno po týdnech s přiloženým úkolníčkem, abyste měli jistotu, že jste na nic nezapomněli. Vychutnejte si adventní období v klidu a pohodě s Regionální potravinou!

číst dále ...

Dýně v ketonové dietě: 3 recepty, které si zamilujete

Mysleli jste si, že když držíte dietu, nemůžete do svého jídelníčku zařadit dýni? Omyl! Dýně má v ketonové dietě rozhodně své místo. Protože její sklizeň právě vrcholí, připravili jsme pro vás 3 výborné a zdravé pokrmy, které by ve sbírce vašich oblíbených receptů neměly rozhodně chybět.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy