REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jak kompletně zpracovat kuře? Polévka, řízek, pomazánka, ale i salát. Aby nic nepřišlo nazmar

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Základem, jak neplýtvat potravinami, je naučit se zužitkovat je na maximum. Dnes se podíváme na to, co vše je možné připravit z jednoho kuřete, abyste využili jeho chuť i hodnotu a připravili vyvážený jídelníček pro celou rodinu hned na několik dní. Vaše chuťové buňky i vaše finance vám za to budou vděčné. Jedním z největších lákadel kuřecího masa je jeho všestrannost. Můžete ho grilovat, vařit, smažit nebo péct. Chuť kuřecího masa lze skvěle kombinovat s různými omáčkami i bylinkami, což nám poskytuje téměř neomezený prostor pro kreativitu v kuchyni.


Základním receptem pro nejjednodušší přípravu je potřít kuře směsí oleje a bylinek a upéct v troubě. Nebojte se však být ambiciózní. Pokud kuře správně naporcujete, dokážete si se správným rozložením z různých částí masa připravit pestrou paletu receptů.

Maso můžete využít do polévky i na gril. Stehna i části křídel můžete upéct spolu s přílohou v jednom pekáči a máte tak hotové jídlo pro celou rodinu. A nezapomeňte, že zbytky kuřecího masa se vůbec neztratí. Můžete je použít do salátů nebo jako ingredienci do pomazánek.

Při přípravě jakéhokoli pokrmu je klíčové začít s kvalitními surovinami. Kuřecí maso není výjimkou. Mějte na paměti, že nejen chuť, ale i kvalita masa závisí na původu. Kvalitní produkty poznáte třeba podle log značek na obalech, jako jsou Klasa, Regionální potravina nebo BIO. Investice do kvalitního masa se vám jistě vyplatí.

 

Podrobné recepty se objeví po kliknutí na příslušný název receptu nebo jeho fotografii!

 

Znáte hřejivější pocit než ten z talíře poctivého vývaru? Na tuhle dobrotu využijete všechno, co vám při zpracovávání kuřete zbude – kosti i kusy masa. To ostatně zužitkujete i ve výborných drůbežích knedlíčcích, díky kterým bude polévka podobně vydatná jako hlavní jídlo! Nezapomeňte vždy k přípravě svých pokrmů používat kvalitní suroviny. Zárukou vám mohou být loga značky Klasa, Regionální potravina nebo BIO.

Při kompletním zpracováním kuřete se přímo nabízí využití skeletu a odřezků na poctivou polévku. Věděli to dokonce už staří Řekové, kteří dle dochovaných záznamů podobný pokrm vařili už před několika tisíci lety. A věděli jste také, že dokonce i na našem území se údajně připravovaly vývary již od dob paleolitu? A že ve středověku byly využívané v lidovém léčitelství?

My jsme naši polévku vylepšili o jemné knedlíčky a kvalitní zeleninu od prověřených dodavatelů. Výsledek vás jistě zahřeje u srdce!

 

 

Hledáte nový chuťový zážitek? Kombinace kuřecího masa a podmáslí je něco, co rozhodně stojí za vyzkoušení! Kromě kuřecích prsou jsou pro přípravu řízků ideální také kuřecí stehna. Obsahují větší množství tuku, což jim propůjčuje větší schopnost na sebe vázat chutě, a navíc je nemusíte nijak speciálně naklepávat. Klíčové je však důkladné vykostění stehenního masa a odstranění šlach a kůže.

Co však dodá řízku tu neodolatelnou chuť a texturu? To je právě podmáslí. Maso namočené v podmáslí během marinování získá krásnou křupavost, zatímco stále zůstane šťavnaté.

Co je vlastně podmáslí? Podmáslí, též známé jako „cmar“, vzniká při výrobě másla, má mírně nakyslou chuť a obsahuje 0,5 % tuku.

A co by mělo doprovázet tento fantastický kuřecí řízek v podmáslí? Rozhodně bychom vám doporučili červený zelný salát s křenem! Tato kombinace jídlu dodá ten správný pikantní nádech. S použitím kvalitních surovin, včetně těch s logem kvality Klasa, si můžete být jisti, že si své jídlo opravdu vychutnáte.

 

 

Máte přebytek kuřecího masa a nevíte, co s ním? Využijte jej na přípravu pomazánky, díky které budete mít připravenou svačinu pro jakoukoliv příležitost, nebo i lehkou večeři. Příprava je jednoduchá a vsadíme se, že téměř všechny suroviny na tuto pochoutku najdete u sebe doma.

 

 

Farmářský salát je skvělou volbou po celý rok – nabízí kombinaci zdravého a lahodného jídla, které vás nejen potěší, ale díky vyvážené receptuře i zasytí. Zelenina, kuřecí maso a další ingredience v tomto salátu totiž vytváří harmonický celek, který je bohatý na vitamíny, minerály a vlákninu.

 

 

zdroj: www.akademiekvality.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Otevírací doba, nejnovější akční letáky, otevírací doba prodejen, provozoven a institucí z celé České republiky.

Nejnovější články

Co je to půst? A proč ho držet?

Vyzkoušejte si, zda vašemu tělu neprospěje začít jíst střídmě, jak to dělaly vaše babičky a prababičky. Po hojných a výživných vánočních svátcích začali naši předkové slavit další blahobytný svátek plný domácích zabíječek, pečené drůbeže a koblih, byl to masopust. Masopustem je označováno více jak 40 denní období od Tří králů 6.1. až do Popeleční středy. Po tomto období hojnosti však v minulosti vždy následoval půst. Před svátky jara Velikonocemi a Kristovým zmrtvýchvstáním bylo potřeba očistit tělo i mysl a začít žít střídměji. A k tomu byl dobrý právě půst, který tehdy trval 6 týdnů.

číst dále ...

Kukuřice 4x jinak!

Měkká a sladká jádra kukuřice přidávají do receptů nezaměnitelnou chuť a texturu. Při vaření se kukuřice může využívat v různých formách – čerstvá, vařená, grilovaná nebo konzervovaná. Snášejí ji lidé, kterým vadí lepek, první zoubky si na kukuřičných křupkách brousí batolata, dospělí si bez popcornu nedovedou kino ani představit.

číst dále ...

Lektorka zdravého vaření radí: 5 tipů pro fresh start v novém roce

Konec roku byl protkaný cukrem a spoustou jídla, i když jsme v tom třeba byli nevinně. Cukroví na každém rohu, vaječný koňak, štola pěkně zasněžená moučkovým cukrem, sladký svařák na vánočním trhu, medovina, jako dárek od návštěvy bonboniéra. K tomu řízky, klobásky, tučné sýry a misky s brambůrkami. S blížícím se začátkem nového roku mnozí z nás cítíme, že bychom chtěli odstartovat nový rok zdravěji a cítit se energicky. Dobrá zpráva je, že stačí pár změn a brzy pocítíte výsledky.

číst dále ...

Měsíc šéfkuchařů nabídne pokrmy, které si už jindy v Praze nedáte

Šest pražských podniků, šest speciálních jídel – to je únorový měsíc šéfkuchařů, který nabídne nejen českou klasiku v moderním hávu, ale i mezinárodní gastronomii. Do měsíce šéfkuchařů, který bude probíhat po celý únor, se zapojily podniky Bruxx, Vinohradský Parlament, Brambory, Sia, Bistro Sisters nebo Cukrář Skála. Podniky umožní ochutnat pokrmy, jež v menu běžně nenabízí.

číst dále ...

Kombucha – nápoj nesmrtelnosti, který zpestří nejen suchý únor

Držíte letos suchý únor? Bezesporu je to skvělá volba pro naše tělesné i duševní zdraví. Bez alkoholu se zlepšuje spánek, soustředění a dost často i stav naší peněženky. Ale nabízí se otázka: Co pít, když nepiji? Když člověk nepije alkohol, má dost často omezený výběr – sladké limonády, ochucená nealko piva, a to je všechno. Co takhle zkusit Kombuchu? Nejen že skvěle chutná a není samý cukr, ale je plná antioxidantů a zdraví prospěšných látek. Je to vlastně fermentovaný čajový nálev, který má právě díky kvašení skvělou osvěžující chuť. Ráno nastartuje organismus a večer klidně nahradí drink. A to doslova.

číst dále ...

Způsob mletí zrn ovlivňuje chuť i kvalitu mouky

Proces mletí obilí je při výrobě mouky nesmírně důležitý. Ovlivňuje jak chuť výsledného produktu, tak i nutriční hodnoty mouky. Od okamžiku sklizně do chvíle, kdy si v obchodě vyberete svůj sáček, ujde zrno a posléze mouka dlouhou cestu. Ta se často liší podle mlýna, kde dochází k mletí.

číst dále ...

Když zavřete vinaře a kuchaře spolu do sklepa…

…vykouzlí vinařskou kuchařku. Není nic nového na tom, že se vína liší region od regionu, doslova kopec od kopce a vinař od vinaře. Že má každý kuchař svůj nenapodobitelný rukopis a používá jinak jiné regionální suroviny, také nepřekvapí. Ale o to zajímavější dílo vznikne, když se tyto jedinečné projevy lidské nápaditosti spojí dohromady. A co teprve, kdy je těch vinařů a kuchařů dohromady 30.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků