REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Expresní dieta: Hroznová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant na expresní dietu. Tentokrát pomocí ovoce dosáhnete tíženého výsledku. Tělu se uleví a váha půjde dolů.


Nemáte dost trpělivosti na dlouhé diety? Zkuste dietu na jeden den! Tato jednoduchá a zdravá dieta se opakuje každý týden a tím umožní vašemu tělu zregenerovat, napravit vaše týdenní hříchy ve stravování a dlouhodobě snížit váhu, tedy zhubnout.

Základní pravidla při expresní dietě

  • množství potravin určených na celý den si rozdělte do několika rovnoměrných porcí
  • jezte a pijte ve stejných časových odstupech
  • dodržujte přesně předepsaný jídelníček, pijte jen minerální vodu nebo rozředěnou šťávu
  • poslední jídlo si dejte do 18:00
  • další den se nepřejídejte, nebo dojde k jo-jo efektu

V tomto ovoci je mnoho vitamínů a minerálů,které regulují trávení a čistí organismus. Flavonoidy, které jsou v hroznech ve velkém množství obsazeny, okamžitě zlepšují vzhled pokožky.

Přísady:

  • 1,5 kg hroznového vína
  • hroznová šťáva
  • ovocné čaje
  • minerální voda (nesycená)

Na celý den si rozdělte 6-8 porcí hroznů (cca 200 g). Mezi těmito porcemi pijte pouze rozředěnou hroznovou šťávu (nejlépe čerstvě vymačkanou) s minerálkou. Omezte pití černého čaje a kávy, dopřejte si minerální vody kolik jen chcete (3 l/den i více).

Kalorická hodnota: 1000 kcal!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Apfelkiechl a štrúdl aneb Když přichází jablečný čas

Jablko patří mezi nejoblíbenější a nejprodávanější ovoce u nás, a v některých končinách už nastává jeho sklizeň. V českých kuchyních se velmi často objevují recepty spojené právě s jablky. Ať už je to štrúdl, salát s karamelizovanými jablky nebo třeba jablečný ocet. Zatímco u nás se sklidí zhruba 230 000 tun jablek ročně, v Jižním Tyrolsku je tomu přes jeden 1 000 000 tun. Proto není divu, že každá farma Roter Hahn má své vlastní tradiční a rodinné recepty na zpracování jablek ve formě báječných domácích produktů nebo jako nějakou sladkou pochoutku.

číst dále ...

Éčka v uzeninách

Rádi si pochutnáte na klobáse nebo špekáčku? Dbejte při jejich výběru na kvalitě a ještě v obchodě si přečtěte, co obsahují. Často zde najdete dlouhou řadu tzv. éček, která ale ne vždy musí být špatná. Udělejte si v tom jasno s naším mini průvodcem.

číst dále ...

Vynikající kozí sýr třikrát jinak!

Léto a lehké pokrmy patří neodmyslitelně k sobě. Zkuste si vaše oblíbené jídlo ozvláštnit přídavkem kozího sýra. Nejen, že dodá lahodnou chuť, ale také je vhodný pro ty, kteří trpí intolerancí na kravskou bílkovinu. Kozí sýr najde uplatnění při grilovačce či na slano s palačinkou. Výborný je také v kombinaci s bramborami.

číst dále ...

Rychlá letní večeře? Vsaďte na maso a výživný salát

Za horkých letních dní máme většinou chuť spíše na odlehčené pokrmy, po kterých nám nebude těžko. Z jídelníčku tak zmizí smažená jídla i česká klasika. Když ale místo toho na oběd zvolíte zeleninový salát, máte za chvilku hlad. Co s tím? Nebojte se do salátu přidat maso, se zeleninou si výborně rozumí zejména kuřecí. Při jeho výběru je ale nutné se soustředit na kvalitu, která se odráží především na struktuře a chuti masa samotného. Salát také nutně neznamená pouze nakrájenou zeleninu, prozradíme vám pár tipů, jak ho udělat výživnější, ale zároveň pořád lehce stravitelný.

číst dále ...

Kde berete své bílkoviny?

Masožravci pomlouvají vegetariány a ti jim to zase vracejí. Hlavní roli přitom mají často bílkoviny. Všude se o nich mluví a vám už z toho jde hlava kolem? Přečtěte si, jaký mají bílkoviny vliv na zdraví, naši peněženku i trávení.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy