REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Aktuálně

Aktuální informace o našem webu, ale i o dalších událostech z našeho domácího světa gurmetů. Zde vám připomeneme hlavní události, které by jste neměli přehlédnout. Například zahájení vysílání nového pořadu o vaření v TV, aktuální statistiky a průzkumy, průšvihy prodejen a výrobců potravin, některé zajímavé akce … a když nenajdete ke čtení nic zajímavého v novinkách, klikněte k nám do archivu!

Podkategorie: Aktuálně – archiv článků

Burčák je tady!

Příslušná novela zákona (216/2 000 Sb.) definuje burčák jako částečně prokvašený hroznový mošt obsahující nejméně 1 % (objemové) alkoholu, který lze prodávat pouze v období od 15.8. – 30.11 příslušného roku. Správně by měli burčák prodávat prodejci, kteří mají viditelně uveden jeho původ – tj. vinaře a odrůdu vína.

Ceny vajec astronomicky rostou. Může za to vybíjení chovů kvůli fipronilu

Ceny vajec raketově rostou. Oproti loňskému roku tato potravina v listopadu zdražila o 60 procent, jen mezi říjnem a listopadem pak cena vzrostla o 37,8 procenta, uvedl v týdnu Český statistický úřad (ČSÚ). Za zdražováním vajec podle expertů oslovených Novinkami stojí letní fipronilová aféra a následující vybíjení nosnic.

Kapři porazili EET: Vláda udělí výjimku z EET prodeji vánočních ryb

Kapři porazili elektronickou evidenci tržeb. Ministerstvo financí udělí výjimku z EET pro prodej předvánočních ryb. Vláda kvůli toho opět přerušila jednání o tom, aby od EET byli osvobozeni nevidomí a hluchoslepí. Uvedl to ministr financí Ivan Pilný (ANO).

Místo pro váš internetový obchod!

ReceptyOnLine.cz aktuálně nabízí atraktivní místo pro váš internetový obchod! Více se dozvíte po rozkliknutí tohoto článku.

Mistrovství v přípravě bramborového salátu vyhrál tradiční recept

V sobotu 2. prosince proběhl ve středočeském Mratíně jedenáctý ročník Mistrovství ČR v přípravě bramborového salátu Vitana Majonéza Cup 2017. Letos se vyhledávané kulinářské soutěže účastnilo rekordní množství týmů, překvapením byla například speciální odrůda fialových brambor.

Nezapomněli jste na svatomartinskou husu?

Pečená husička a mladé svatomartinské víno nemohou při oslavě svátku svatého Martina, který připadá na 11. listopadu, rozhodně chybět. Už víte, kde na poslední chvíli koupíte husu na slavnostní oběd, včetně oblíbených martinských vín? V BILLE jsme pro vás veškeré ingredience připravili, a to navíc za velmi příznivou cenu.

Nová anketa na našem webu: Na Štědrý den na večeři servírujete smaženého kapra nebo něco jiného?

Myslíte si, že víte, co co si Češi nejčastěji dopřávají na slavnostní štědrovečerní večeři? Před několika lety jsme zveřejnili podobnou anketu na stejné téma a výsledky byly zajímavé. Smažený kapr sice vyhrál, ale rozhodně nevyhrál na celé čáře! Proto také dnes opět nasazujeme tuto ankety a uvidíme, jestli se něco změnilo, nebo nikoliv.

Nová anketa: Jaký drink si dopřejete na Silvestra?

Někdo slaví Silvestra ve velkém stylu, jiný jde spát ještě před půlnocí. Jak jste na tom vy? A jaký drink si vlastně dopřáváte na Silvestra? Nebo je vám to jedno a lijete do se, co se zrovna namane?

Novinka na webu ReceptyOnLine.cz – možnost psaní poznámek

Tak máme tu další vychytávku pro naše věrné čtenáře! Možnost zapsání poznámek k receptům i článkům pro přihlášené. Teď již při opětovném vaření některého z našich receptů nezapomenete na své vlastní poznámky, například vynechání nebo naopak přidání nějaké suroviny, změnu v postupu vaření a pod …

Nutella pobledla. Výrobce pomazánky změnil po letech recepturu

Oblíbená čokoládová pomazánka Nutella v Německu po letech mění recepturu. Společnost Ferrero, která ji vyrábí, zvýšila podíl sušeného mléka. V důsledku toho má pomazánka světlejší barvu. Spekuluje se ale i o tom, že firma potichu snížila podíl kakaa.
Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy