REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Znáte mezinárodní sladké dny? Oslavte výročí želatinových medvídků nanuky s překvapením

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ananas, malina, jahoda, jablko, pomeranč a citron. To jsou příchutě legendárních gumových medvídků HARIBO, na kterých si v neděli 15. července budeme pochutnávat přesně 96 let. Lahodné želatinové bonbony však nejsou jedinou cukrovinkou, která si vysloužila svůj mezinárodní den. Tolik oblíbené čokoládě přísluší celosvětových svátků hned pět, zmrzlině nejméně osm a lízátkům či obyčejným křupavým sušenkám pak vždy po jednom. Poznejte je všechny a doplňte svůj kalendář o mezinárodní sladké dny. Důvod k oslavě tak najdete téměř vždy a s tématem si už nebudete muset lámat hlavu. Oslaďte si prázdninové dny a vzdejte hold želatinovým cukrátkům svěžími nanuky s překvapením!


Nejsladší svátky

Den matek nebo otců asi už dobře známe všichni. S Valentýnem či Halloweenem je to už trochu složitější, obchodníci se však každý rok pořádně snaží, abychom si jejich data pevně uchovali v paměti. Fenomén mezinárodních dnů poslední roky nabral pořádně na obrátkách, a tak se není čemu divit, že svou oslavu už mají třeba i takové pochoutky jako kandovaná pomerančová kůra (4. května), šlehačka (5. ledna) nebo známá americká sladká kombinace arašídového másla a marmelády (2. dubna). Že sladké lahůdky mají ve Státech opravdu rádi dokazuje i jejich svátek jménem Nejsladší den (v překladu The Sweetest Day). Tento den připadá na třetí říjnovou sobotu a uctívá lásku nejenom mezi partnery, ale jednoduše ke všem živým tvorům, díky kterým je náš život jedinečný.

 

Čokoláda pět, zmrzlina osm

Uděláte si čas od času radost čokoládou či zmrzlinou? Špatné svědomí vás trápit nemusí. Jak kakaová, tak i zmrzlá dobrota totiž patří ke sladkostem, k nimž se váže nejvyšší počet mezinárodních dnů. Dohromady jich je třináct – pět pro čokoládu a osm pro zmrzlinu. Své chuťové pohárky každoročně potěší milovníci mléčné (28. července) i bílé (22. září) kakaové varianty. Obecný svátek čokolády bez rozdílu pak připadá na 7. července a 16. prosince oslavíme den, kdy by se do čokoládového kabátku mělo zabalit úplně všechno. Fanoušci zmrzlého krému jistě ocení především první únorovou sobotu, na kterou připadá celosvětový den zmrzliny ke snídani.

 

Medvídci na špejli

Jedním z nejbližších sladkých svátků, který nás čeká, je Mezinárodní den gumových medvídků. Sladké želatinové potěšení poprvé vzniklo v německém Bonnu. Za tvůrce legendárních bonbonů ve tvaru malých medvědů je považován pán jménem Hans Riegel a na jeho laskomině si celý svět pochutnává již téměř sto let. Vzdejte letos hold známé želatinové pochoutce již v neděli 15. července a připravte si například svěží domácí nanuky s překvapením.

 

 

Nanuky s překvapením – Zmrzlí medvědi

Ingredience:

  • 2 sáčky HARIBO Goldbären
  • 1-2 lžíce bezinkového sirupu
  • 400 ml neperlivé vody

Postup:

Připravte bezinkovou šťávu podle chuti. Do tvořítek na nanuky rovnoměrně vsypte želatinové medvídky. Dolijte bezinkovou šťávou a zamrazte nejméně 4 hodiny.

TIP: Na úplně nový chuťový level nanuky posunete čerstvým nasekaným ovocem, které vsypete do tvořítek před přidáním bezinkové šťávy. Hodí se například červené bobulovité ovoce nebo exotické kiwi.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Na webu Rybářský rozcestník.cz najdete unikátní rybářskou kuchařku!

Rybářský rozcestník.cz je přehledný, moderní web pro zapálené rybáře a rybářsky plný fotografií i kvalitních článků o rybách a rybářích. Kromě jiného na tomto portálu najdete atlasy ryb, živočichů a vodních rostlin, také encyklopedii rybářských uzlů a mnoho dalšího. Nepřéhlednutelná je také na webu rybářská kuchařka, která by mohla padnout do oka i nerybářům!

číst dále ...

Hrátky s čokoládou

Inspirujte se tímto originálním videem a ozdobte dezerty netadičními čokoládovými tvary. Podévejte se, co dokáže led či studená voda s rozpuštěnou čokoládou. Nejsou to kouzla, jen um šikovných cukrářů. :)

číst dále ...

Italská kuchyně sahá až do pravěku, jak se zrodila a měnila v průběhu staletí?

Kdo by neznal skvělou pizzu nebo italské těstoviny s rozmanitými druhy omáček? Italská kuchyně je jednou z nejrozšířenějších na světě a její základy můžeme stopovat až do neolitu. Vydáme se na cestu italského jídla od jeho počátků až do dnešních dnů. A změn je za ta staletí požehnaně.

číst dále ...

Láska na talíři: jaké valentýnské pochoutky připravit vašim nejmilejším

Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Svatý Valentýn je za rohem a jak lépe ho oslavit, než dobrým jídlem a pitím! Je zvykem brát svou drahou polovičku na romantickou večeři, ale po letech mohou i ty nejluxusnější restaurace omrzet. Přitom můžete romantickou atmosféru vykouzlit i v pohodlí vašeho domova a připravit lahodný pokrm partnerovi či partnerce sami. Vaše úsilí jistě nadchne protějšek více než drahé menu v restauraci. Jako inspiraci jsme pro vás vybrali několik receptů z oblíbených pořadů o vaření na TV Paprika.

číst dále ...

Při očistě organismu pomůže i konopí

Nejlepší očistou pro tělo je dodržování zdravého životního stylu, tedy dostatek pohybu a kvalitního spánku a pravidelná a zdravá strava. Chcete-li se pročistit, určitě dopřejte svému tělu dostatek ovoce a zeleniny, které vám dodá energii a dobrý pocit. Svůj jídelníček celkově odlehčete a nebojte se na něj zařadit také konopí, které je zdrojem všech pro tělo potřebných látek.

číst dále ...

Valentýnské menu II.

Tip, jak by mohlo vypadat vaše valentýnké menu. Je to jen inspirace, přizpůsobte si slavností tabuli na Svatého Valentýna vašim chuťovým buňkám, nebo spíše mlsnému jazýčku vašeho partnera či partnerky! :)

číst dále ...

Valentýnské menu I.

Ačkoli je máj lásky čas, nesmíme zapomenout ani na svátek všech zamilovaných, a to na sv. Valentýna. A protože láska prochází žaludkem, přinášíme vám pár tipu na večerní menu, kterým jistě svou polovičku očarujete. Pokud celé menu nestíháte připravit, rozhodně si připravte alespoň čokoládové košíčky se srdíčky. Ty se budou hodit každopádně.😊

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy