REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Známe vítěze třetího ročníku barmanské soutěže s rumem Flor de Caña

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V rámci Rumfestu by Barlife, který se konal v sobotu 19. května 2018 v pražských Žlutých lázních, proběhlo finále již třetího ročníku barmanské soutěže s rumy Flor de Caña, tentokrát ve stylu High Five Flor de Caña Mixtronomy Competition. Netradiční pojetí barmanské soutěže má svého vítěze – Vítězslav Cirok z pražského baru L’Fleur.


Soutěž letos poprvé představil jedinečný koncept Mixtronomy – snoubení vysoké gastronomie a rumu Flor de Caña. Barmani měli za úkol vytvořit vlastní cocktail na nikaragujském rumu Flor de Caña z portfolia společnosti Premier Wines & Spirits a zároveň vymyslet originální pokrm napárovaný na rumový nápoj. Vzhledem k 100letému výročí ČSR museli barmani vybírat pokrm z našich krajin, což by se ve spojení s nikaragujským rumem Flor de Caña mohl zdát jako oříšek, avšak jednalo se o opravdové profesionály, kteří si s výzvou poradili.

 

 

I přes dvouletou soutěžní pauzu a obrovskou soutěžní konkurenci si první místo vysloužil Vítězslav Cirok ze známého pražského champagne baru L’Fleur. Napjatý souboj vyhrál se svým drinkem pojmenovaným „5 apoštolů“, který se rozhodl spojit s nejoblíbenějším českým tradičním pokrmem – svíčkovou! Pro komplexní chuťový zážitek při párování koktejlu, si vytvořil domácí cordial právě ze svíčkového základu. V kombinaci se zastudena macerovanou kávou Sofee, naturální kokosovou vodou a sherry skvěle podtrhl suchou chuť exkluzivního 18letého nikaragujského rumu Flor de Caña. Metodu promísení si zvolil rolling (metoda, kdy barman přelévá koktejl z jedné části boston shakeru do druhé), při které všechny překvapil v moment, kdy jednu část upustil na zem. Naštěstí se jednalo o připravené překvapení a součást Víťova vystoupení, se kterým si vysloužil první místo.

Vítěz barmanské soutěže High Five – Flor de Caña Mixtronomy Competition získává jedinečný zážitek, a to týdenní zájezd do Nikaraguy pro dvě osoby. A koho si s sebou vezme letošní vítěz? „Vezmu si s sebou svoji úžasnou ženu. Na celou Nikaraguu se neskutečně těším, není to moc turistická země, a přitom je tak úžasná! Z vítězství mám upřímně obrovskou radost, po návratu ze soutěžního důchodu to je skvělý úspěch,“ raduje se Vítězslav Cirok.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy