REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Známe vítěze třetího ročníku barmanské soutěže s rumem Flor de Caña

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V rámci Rumfestu by Barlife, který se konal v sobotu 19. května 2018 v pražských Žlutých lázních, proběhlo finále již třetího ročníku barmanské soutěže s rumy Flor de Caña, tentokrát ve stylu High Five Flor de Caña Mixtronomy Competition. Netradiční pojetí barmanské soutěže má svého vítěze – Vítězslav Cirok z pražského baru L’Fleur.


Soutěž letos poprvé představil jedinečný koncept Mixtronomy – snoubení vysoké gastronomie a rumu Flor de Caña. Barmani měli za úkol vytvořit vlastní cocktail na nikaragujském rumu Flor de Caña z portfolia společnosti Premier Wines & Spirits a zároveň vymyslet originální pokrm napárovaný na rumový nápoj. Vzhledem k 100letému výročí ČSR museli barmani vybírat pokrm z našich krajin, což by se ve spojení s nikaragujským rumem Flor de Caña mohl zdát jako oříšek, avšak jednalo se o opravdové profesionály, kteří si s výzvou poradili.

 

 

I přes dvouletou soutěžní pauzu a obrovskou soutěžní konkurenci si první místo vysloužil Vítězslav Cirok ze známého pražského champagne baru L’Fleur. Napjatý souboj vyhrál se svým drinkem pojmenovaným „5 apoštolů“, který se rozhodl spojit s nejoblíbenějším českým tradičním pokrmem – svíčkovou! Pro komplexní chuťový zážitek při párování koktejlu, si vytvořil domácí cordial právě ze svíčkového základu. V kombinaci se zastudena macerovanou kávou Sofee, naturální kokosovou vodou a sherry skvěle podtrhl suchou chuť exkluzivního 18letého nikaragujského rumu Flor de Caña. Metodu promísení si zvolil rolling (metoda, kdy barman přelévá koktejl z jedné části boston shakeru do druhé), při které všechny překvapil v moment, kdy jednu část upustil na zem. Naštěstí se jednalo o připravené překvapení a součást Víťova vystoupení, se kterým si vysloužil první místo.

Vítěz barmanské soutěže High Five – Flor de Caña Mixtronomy Competition získává jedinečný zážitek, a to týdenní zájezd do Nikaraguy pro dvě osoby. A koho si s sebou vezme letošní vítěz? „Vezmu si s sebou svoji úžasnou ženu. Na celou Nikaraguu se neskutečně těším, není to moc turistická země, a přitom je tak úžasná! Z vítězství mám upřímně obrovskou radost, po návratu ze soutěžního důchodu to je skvělý úspěch,“ raduje se Vítězslav Cirok.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Jídlo u ledu: Jak správně mrazit a co do mrazničky nepatří

Od dob, kdy se potraviny uchovávaly ve vrstvě soli, aby vydržely, už nějaký čas uplynul. Dnes nechybí v žádné domácnosti mraznička, která nám umí vytrhnout trn z paty, když dojdou čerstvé potraviny, zvládne pojmout nával masa ze zabijačky nebo obří várku ovoce ze zahrádky. I mražení potravin ale má svá pravidla. Čím se řídit, aby vám jídlo v mrazničce vydrželo a hlavně chutnalo?

číst dále ...

Trhané vepřové i hovězí maso krok za krokem

Ozvláštněte svou grilovací párty pochoutkou v podobě trhaného masa. Vybírat lze z kousků hovězích i vepřových, vždy ale volte kvalitu. Jen ta dodá vaší gurmánské specialitě tu pravou chuť.

číst dále ...

BRANDNOOZ BOX KVĚTINOVÁ NADÍLKA 2021 – balíček plný novinek

Přišlo jaro a s ním i další Brandnooz box pro rok 2021, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. Nyní se s námi ponořte do nového boxu a pojďme zhodnotit produkty.

číst dále ...

Recepty s regionální potravinou – Rychle, chutně a lokálně – zkuste naše červnové recepty

Co nám přinese červen? Že by ještě aprílové počasí jako v květnu? Těžko soudit. Ale rozhodně si zase můžete začít chystat zástěry a připravit se na pořádnou dávku receptů z lokálních surovin a výrobků. Farmáři ocenění Regionální potravinou si totiž zaslouží, abychom jejich jedinečné produkty znali a zamilovali si je. Vyrábějí je totiž s láskou a touhou poskytnout nám originální chuťový zážitek. Protentokrát jsme je zakomponovali do pečených rajčat, trhacího bochníku se sýrem a česnekem, kuřecích špízů na medu a pivě a maltašek plněných griliášem. Jde o originální, ale přitom lehké pohoštění pro přátele u grilu a piva.

číst dále ...

Celozrnná mouka jako důležitý zdroj vlákniny

Počet lidí, kteří se zajímají o své zdraví, správnou životosprávu a s tím související zdravou výživu se v posledních letech stále zvyšuje. Při výběru potravin proto hledíme nejen na to, jak potravina vypadá a chutná, ale stále častěji nás také zajímá, jaké výživové nebo zdravotní benefity nabízí. Jednou z látek, kterých máme v našich podmínkách výrazně méně než by bylo vhodné, je vláknina. K jejímu doplnění přitom stačí jednoduchý trik – vyměňte bílou mouku za celozrnnou.

číst dále ...

V Česku výrazně vzrostl počet flexitariánů. Lidí, kteří konzumují maso jen příležitostně je už jedna čtvrtina

Češi jsou nadále převážně národem masožravců, masné produkty pravidelně do svého jídelníčku zařazuje celých 69 % populace. Výrazně však vzrůstá počet těch, kteří maso či ryby konzumují pouze příležitostně. Dle dat z aktuálního výzkumu FMCG Gurus pro Českou veganskou společnost je občasných konzumentů masa aktuálně v Česku 25 %. Maso vůbec nekonzumuje 6 % respondentů.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy