REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Voňavé svařené víno nebo punč s kořením – ideální nápoje pro krásnou zimu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

PR - Vitana - svařené vínoZima si letos dává pořádně na čas. Dlouho to vypadalo, že budeme chodit i na svátky v teniskách, ale konečně začalo přituhovat a my tak snad opravdu vstoupíme do nového roku po sněhu. Ať už jste na sváteční procházce se svými drahými polovičkami, hrajete si venku s dětmi nebo se jen potřebujete sami doma potěšit a prohřát po náročném dni, ideálními společníky vám budou horké nápoje s kořením od Vitany. Restartují energii, tělo příjemně prohřejí a jejich příprava provoní byt.


PR - Vitana - svařené vínoNápoje vám navíc posílí imunitu a díky kombinaci různých koření mohou ulevit i od nachlazení. Už tedy jen zbývá zachumlat se do peřin, začíst se do oblíbené knihy a vychutnat si sváteční zimní období se vší parádou. Proto chystejte termosky a půllitrové hrníčky!

 

Snadné recepty na vánoční aromatické horké nápoje:

 

Horké jablko

Tento jednoduchý nápoj vás příjemně naladí a díky zázvoru pomůže zahnat i bolest v krku. Pyramidka koření Horké jablko od Vitany obsahuje ideální kombinaci voňavé skořice, anýzu, hřebíčku a kardamomu.

Na litr nápoje budete potřebovat:

  • 1 pyramidový sáček koření Horké jablko od Vitany
  • 15 g vanilinového cukru Vitana
  • 1 litr jablečného džusu
  • 6 koleček krájeného čerstvého zázvoru
  • Špetku mleté skořice Vitana na dozdobení

Postup:

Džus společně s pyramidovým sáčkem koření Horké jablko a vanilinovým cukrem krátce povaříte. Poté necháte 5 min odstát a přidáte kolečka zázvoru. Nápoj servírujte v čirých sklenicích a dozdobte špetkou mleté skořice. Nebo slijte i se zázvorem do termosky a hurá ven!

 

Domácí svařák

Zima bez svařáku je jako Vánoce bez dárků, proto neváhejte a vyrobte si lahodný nápoj z pohodlí domova. Pokud si chcete přípravu ulehčit, využijte připravených kvalitních směsí jako například pyramidky koření Svařené víno od Vitany, díky kterým již nebudete muset lovit kousky koření v hrnci.

Budete potřebovat:

  • 1 pyramidový sáček s kořením Svařené víno od Vitany
  • Pomeranč (nebo lžička koření Pomerančová kůra Vitana)
  • Citron (nebo lžička koření Citrónová kůra Vitana)
  • 0,75 l červeného vína
  • Cukr dle chuti

Postup:

Červené víno i s ostatními přísadami zahřejte v hrnci a odstavte těsně před bodem varu, tak aby se neodpařil veškerý alkohol. Sáček koření po důkladném prohřátí a uvolnění aroma vyjměte. Nápoj dozdobte dílky pomeranče a nechte si chutnat!

 

Sváteční punč

Sváteční punč se hodí pro návštěvy v období Vánoc i na bujarý silvestrovský večírek. Výhodou populárního nápoje je, že si ho můžete vychutnat jak teplý, tak za studena. Stačí víno, oblíbený alkohol, ovocný džus a kořenící směs.

Budete potřebovat:

  • 1 pyramidka koření Punč od Vitany
  • 0,5 l pomerančového džusu
  • 1 dl bílého rumu
  • 0,5 l červeného vína
  • Cukr dle chuti

Postup:

V hrnci smícháte džus, rum a víno, do kterého přidáte pyramidový sáček Punč. Pomalu ohříváte a těsně před dosažením varu odstavíte. Necháte 10 minut odstát a dosladíte dle chuti. Sklenici dozdobte plátky citronu a pomeranče a můžete směle servírovat.

 

Tipy na koření Vitana, se kterými vykouzlíte horké nápoje raz dva:

 

PR - Vitana - svařené vínoPyramidky koření Horké jablko

Vitana pyramidový sáček s kořením obsahuje velké kousky kvalitního koření pro jednodušší a rychlejší přípravu nápoje Horké jablko. Potřebné koření máte vždy pohromadě.

Doporučená prodejní cena 18,90 včetně DPH.

 

PR - Vitana - horké nápojePyramidky koření Svařené víno

Vitana pyramidový sáček s kořením obsahuje velké kousky kvalitního koření pro jednodušší a rychlejší přípravu svařeného vína. Potřebné koření máte vždy pohromadě.

Doporučená prodejní cena 18,90 včetně DPH.

 

PR - Vitana - horké nápojePyramidky koření Punč

Vitana pyramidový sáček s kořením obsahuje velké kousky kvalitního koření pro jednodušší a rychlejší přípravu vynikajícího punče. Potřebné koření máte vždy pohromadě. Sáček s kořením jednoduše vhodíte přímo do hrnce a po uvolnění aroma a provaření jej snadno vyjmete.

Doporučená prodejní cena 18,90 včetně DPH

 

PR - Vitana - horké nápojeCitronová kůra

Citronová kůra se vyrábí z vyzrálých citrónů, které se suší a drtí. Na rozdíl od dostupných citrónů na trhu se získává výhradně zpracováním plodů pěstovaných bez chemického ošetření. Má charakteristické osvěžující aroma a citrusovou chuť.

Doporučená prodejní cena 20,90 včetně DPH.

 

PR - Vitana - horké nápojePomerančová kůra

Vitana pomerančová kůra se získává ze sušené kůry zralých pomerančů. Pokrmům dodává typickou sladkokyselou chuť. Používá se zejména do sladkých pokrmů a do horkých nápojů (grog či punč). Zpracovávané jsou plody pěstované bez chemického ošetření.

Doporučená prodejní cena 18,90 včetně DPH.

 

Zdroj: www.vitana.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Zavařování (sterilace) masa

… maso zavařujeme zásadně bez kostí a raději libové. Tuk se hůře steriluje a časem dostane nežádoucí příchuť. Vyvarujte se cibule!!! Rychle kysne a zničí vám vaše výrobky, proto se cibule do zavařeného masa zásadně nedává …

číst dále ...

Nepostradatelná osvěžující kombinace léta: gin & tonic

Klasika všech klasik gin & tonic neboli nejlepší způsob osvěžení a podpoření dobré nálady v teplých letních dnech. Vyzkoušejte nové kombinace se středomořským Ginem Mare. Doplňte tento prémiový gin například kvalitním tonikem Thomas Henry a dopřejte si opravdu chutný a osvěžující drink.

číst dále ...

Zase ty nevídané dobroty!

A přímo na Váš stůl. Bravurní počin cukrářského mistra Josefa Maršáka a gastro legendy Roberta Chejna, kteří spojili své síly a nabízí luxusní delikatesy ve skleničkách pod značkou Fat Brothers. Díky tomu můžete zažít příjemnou večeři jako v poctivé restauraci přímo u vás doma a užít si tak krásné chvíle s rodinou a přáteli při společném stolování.

číst dále ...

Grilovací sezóna je v plném proudu!

Také patříte k milovníkům letního grilování? Pak pro Vás máme dvě zprávy. Začněme tou špatnou, grilování nepatří mezi nejzdravější úpravy pokrmů, protože se během něj mohou vytvářet nevhodné sloučeniny. Tyto procesy vznikají převážně grilováním masa a masových produktů, ale nevyhýbají se ani grilované zelenině. Půjdeme k té druhé zprávě. Naštěstí pro nás bude o něco pozitivnější. Tvorbu nezdravých sloučenin můžeme zásadně omezit, pokud delší dobu, nejlépe přes noc nebo alespoň několik hodin maso marinujeme v tekutých směsích bylin a koření. Platí to především o rozmarýnu, kurkumě a tymiánu, ale nápomocný je i česnek, oregano a mnoho dalších.

číst dále ...

Roter Hahn: Jihotyrolský knödle vládne každé sezóně

Jihotyrolští farmáři své hosty každý den hýčkají domácími delikatesami. Ať je léto nebo zima, sezóna si žádá svůj vlastní recept na národní pokrm – „knödle,“obdobu našeho českého plněného knedlíku na slano či na sladko. Běžně ho můžete ochutnat v lokální kuchyni, šenku či na statku svého farmáře. Ať je velký, malý, se špekem, s ovocem, se zeleninou, každá sezóna je v Jižním Tyrolsku zkrátka sezóna knedlíků.

číst dále ...

Jak poznat, že trpíte dehydratací? Přinášíme šest příznaků, že vaše tělo strádá

Horké dny jsou v plném proudu a pitný režim je jedna z nejdůležitějších věcí, na kterou bychom neměli zapomínat. Voda je základním stavebním kamenem lidského těla. Neměli bychom ji proto opomínat. V takovém případě bychom totiž mohli čelit dehydrataci, která s sebou nese mnoho rizik.

číst dále ...

Pohanka jako trendy superfood. Má u vás v kuchyni své místo?

Stejně tak, jako spousta dalších superfood, je i pohanka opomíjenou surovinou. Ačkoliv její název každý zná, našli byste ji jen v nepatrném zlomku domácností. V dnešní době, kdy se stále častěji ubíráme k přírodě, je však více než nasnadě dát pohance šanci. Je totiž zdrojem nejrůznějších vitamínů a minerálních látek, které na náš organismus působí velice prospěšně. Věděli jste, že pohanka nepatří do skupiny obilovin, ale mezi tzv. pseudocereálie? Běžně se však v jídelníčku užívá jako obilovina (navíc bezlepková), z níž lze vařit nasladko i naslano.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy