REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Voňavé svařené víno nebo punč s kořením – ideální nápoje pro krásnou zimu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

PR - Vitana - svařené vínoZima si letos dává pořádně na čas. Dlouho to vypadalo, že budeme chodit i na svátky v teniskách, ale konečně začalo přituhovat a my tak snad opravdu vstoupíme do nového roku po sněhu. Ať už jste na sváteční procházce se svými drahými polovičkami, hrajete si venku s dětmi nebo se jen potřebujete sami doma potěšit a prohřát po náročném dni, ideálními společníky vám budou horké nápoje s kořením od Vitany. Restartují energii, tělo příjemně prohřejí a jejich příprava provoní byt.


PR - Vitana - svařené vínoNápoje vám navíc posílí imunitu a díky kombinaci různých koření mohou ulevit i od nachlazení. Už tedy jen zbývá zachumlat se do peřin, začíst se do oblíbené knihy a vychutnat si sváteční zimní období se vší parádou. Proto chystejte termosky a půllitrové hrníčky!

 

Snadné recepty na vánoční aromatické horké nápoje:

 

Horké jablko

Tento jednoduchý nápoj vás příjemně naladí a díky zázvoru pomůže zahnat i bolest v krku. Pyramidka koření Horké jablko od Vitany obsahuje ideální kombinaci voňavé skořice, anýzu, hřebíčku a kardamomu.

Na litr nápoje budete potřebovat:

  • 1 pyramidový sáček koření Horké jablko od Vitany
  • 15 g vanilinového cukru Vitana
  • 1 litr jablečného džusu
  • 6 koleček krájeného čerstvého zázvoru
  • Špetku mleté skořice Vitana na dozdobení

Postup:

Džus společně s pyramidovým sáčkem koření Horké jablko a vanilinovým cukrem krátce povaříte. Poté necháte 5 min odstát a přidáte kolečka zázvoru. Nápoj servírujte v čirých sklenicích a dozdobte špetkou mleté skořice. Nebo slijte i se zázvorem do termosky a hurá ven!

 

Domácí svařák

Zima bez svařáku je jako Vánoce bez dárků, proto neváhejte a vyrobte si lahodný nápoj z pohodlí domova. Pokud si chcete přípravu ulehčit, využijte připravených kvalitních směsí jako například pyramidky koření Svařené víno od Vitany, díky kterým již nebudete muset lovit kousky koření v hrnci.

Budete potřebovat:

  • 1 pyramidový sáček s kořením Svařené víno od Vitany
  • Pomeranč (nebo lžička koření Pomerančová kůra Vitana)
  • Citron (nebo lžička koření Citrónová kůra Vitana)
  • 0,75 l červeného vína
  • Cukr dle chuti

Postup:

Červené víno i s ostatními přísadami zahřejte v hrnci a odstavte těsně před bodem varu, tak aby se neodpařil veškerý alkohol. Sáček koření po důkladném prohřátí a uvolnění aroma vyjměte. Nápoj dozdobte dílky pomeranče a nechte si chutnat!

 

Sváteční punč

Sváteční punč se hodí pro návštěvy v období Vánoc i na bujarý silvestrovský večírek. Výhodou populárního nápoje je, že si ho můžete vychutnat jak teplý, tak za studena. Stačí víno, oblíbený alkohol, ovocný džus a kořenící směs.

Budete potřebovat:

  • 1 pyramidka koření Punč od Vitany
  • 0,5 l pomerančového džusu
  • 1 dl bílého rumu
  • 0,5 l červeného vína
  • Cukr dle chuti

Postup:

V hrnci smícháte džus, rum a víno, do kterého přidáte pyramidový sáček Punč. Pomalu ohříváte a těsně před dosažením varu odstavíte. Necháte 10 minut odstát a dosladíte dle chuti. Sklenici dozdobte plátky citronu a pomeranče a můžete směle servírovat.

 

Tipy na koření Vitana, se kterými vykouzlíte horké nápoje raz dva:

 

PR - Vitana - svařené vínoPyramidky koření Horké jablko

Vitana pyramidový sáček s kořením obsahuje velké kousky kvalitního koření pro jednodušší a rychlejší přípravu nápoje Horké jablko. Potřebné koření máte vždy pohromadě.

Doporučená prodejní cena 18,90 včetně DPH.

 

PR - Vitana - horké nápojePyramidky koření Svařené víno

Vitana pyramidový sáček s kořením obsahuje velké kousky kvalitního koření pro jednodušší a rychlejší přípravu svařeného vína. Potřebné koření máte vždy pohromadě.

Doporučená prodejní cena 18,90 včetně DPH.

 

PR - Vitana - horké nápojePyramidky koření Punč

Vitana pyramidový sáček s kořením obsahuje velké kousky kvalitního koření pro jednodušší a rychlejší přípravu vynikajícího punče. Potřebné koření máte vždy pohromadě. Sáček s kořením jednoduše vhodíte přímo do hrnce a po uvolnění aroma a provaření jej snadno vyjmete.

Doporučená prodejní cena 18,90 včetně DPH

 

PR - Vitana - horké nápojeCitronová kůra

Citronová kůra se vyrábí z vyzrálých citrónů, které se suší a drtí. Na rozdíl od dostupných citrónů na trhu se získává výhradně zpracováním plodů pěstovaných bez chemického ošetření. Má charakteristické osvěžující aroma a citrusovou chuť.

Doporučená prodejní cena 20,90 včetně DPH.

 

PR - Vitana - horké nápojePomerančová kůra

Vitana pomerančová kůra se získává ze sušené kůry zralých pomerančů. Pokrmům dodává typickou sladkokyselou chuť. Používá se zejména do sladkých pokrmů a do horkých nápojů (grog či punč). Zpracovávané jsou plody pěstované bez chemického ošetření.

Doporučená prodejní cena 18,90 včetně DPH.

 

Zdroj: www.vitana.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

Lahodný listový špenát – zkuste jej trochu jinak

Než začnou letní paprsky opravdu silně hřát, objevíte na trzích i v supermarketu lahodný čerstvý listový špenát. A že nevíte, jak s ním naložit nebo vám připadá fádní? Opak je pravdou! Připravíte z něj perfektní přílohu i dokonalý salát. Inspirujte se našimi tipy.

číst dále ...

Čarujte s kedlubnou a připravte netradiční dobroty

Kedlubna, tvrdá a šťavnatá zelenina, jejíž čas přichází v květnu. Také ji milujete čerstvou a křupavou a vždy vás pak bolí břicho? Není divu, na žaludek umí být pěkně těžká. Co takhle z ní ale připravit lehčí a zajímavější pokrmy, které překvapí třeba nečekanou návštěvu? S kedlubnou se dá totiž v kuchyni přímo kouzlit! A že jste dosud nevěděli jak? My vám to ukážeme.

číst dále ...

Víte, jak správně opékat špekáčky?

Že opékání buřtů není žádná věda? Na první pohled by to tak mohlo vypadat. V Česku jsme se za těch pár generací na tuhle oblíbenou letní večeři stali profíky. Jestli chcete zažít tak chutný táborák jako kdysi, držte se našeho návodu. Podíváme se na rozdíl mezi špekáčkem a buřtem, ukážeme si, jak na správné naříznutí a poradíme, kde se vám špekáček nejlépe opeče.

číst dále ...

Do roku 2030 bude 25 procent půdy v ekologickém zemědělství, rozhodla Evropská komise

Až čtvrtina veškeré zemědělské půdy by do roku 2030 měla být v členských státech Evropské Unie ekologicky obhospodařována. Rozhodla o tom na dnešním jednání Evropská komise. Vedle toho by se měla posílit poptávka po biopotravinách například prostřednictvím odbytu ve veřejném stravování. Oba cíle jsou součástí aktuálně projednávané strategie známé pod názvem European Green Deal. Odborníci i ekologičtí zemědělci opatření vítají.

číst dále ...

Hořkokyselý ledový čaj (nejen) pro hejtry v Bageterii Boulevard

Vítězství ve výzvě o nejlepší bagetu v soutěži MasterChef Česko nemohou Pavlíně Lubojatzky někteří internetoví diskutéři zapomenout. (Nejen) pro hejtry si připravila Bageterie Boulevard odpověď v podobě limitované edice hořkokyselého čaje, určeného pro všechny „zahořklé a vykyslé“, kteří by se jím měli zchladit a s čistou hlavou dát šanci Vítězné bagetě.

číst dále ...

Letos na gril: jedině mleté kuřecí maso

Kuřecí maso patří mezi nejoblíbenější druh masa. Je chutné, lehce stravitelné a obsahuje mnoho tělu prospěšných látek. Drůbežářský závod Klatovy nabízí Kuřecí mleté maso stehenní 100% masa, které nyní můžete zakoupit v obchodech Lidl, Tesco Kaufland. Díky kvalitnímu zpracování a dodržování přesných zásad při zpracování výrobku se jedná o jedno z nejkvalitnějších mletých mas na českém trhu. Šťavnatý, chutný a přitom lehký hamburger z Drůbežářského závodu Klatovy je vrcholem každé grilovací sezony. A navíc: najdete zde i tipy na veřejná grilovací místa ve vybraných městech České republiky!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy