REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilované kuřecí steaky se zeleninou

Autor: grilmaster
Extra jednoduchý a extra lahodný. A navíc zdravý. Přesně takový je tento recept ideální na teplé jarní a letní večery trávené u grilu. Můžu zaručit, že nadchne i většinu těch, kteří tepelně upravovanou zeleninu příliš nemusí.


Ingredience:

Kuřecí řízky (stehenní jsou chutnější, ale lze využít i prsní, které mají méně tuku a více bílkovin)
Olivový olej
Směs na kuře, případně jiná osvědčená kořenící směs pro nakládání
Zelenina dle chuti (cukety, paprika, cibule. Případně lze přidat i bramory, brokolici…).


Postup:

Pokud je to alespoň trochu možné, tak doporučuji kuřecí maso den předem naložit do směsi olivového oleje s kořením na kuře, případně využít nějakou osvědčenou omáčku, dle chuti. Zeleninu nakrájejte na kostičky, lehce zakápněte olivovým olejem, přidejte trochu soli, pepře a případně špetku koření na grilovanou zeleninu. Zeleninu následně zabalte do alobalu, případně můžete využít grilovací pánev, kterou já osobně využívám raději, ale ne každý ji má doma. Gril pořádně rozpalte a na jednu stranu grilovací mřížky umístěte maso, na druhou pak zeleninu. Podle stupně rozehřátí grilu budete mít hotovo za 10-15 minut.
Podávejte buď samotné maso se zeleninou, nebo můžete přidat kousek čerstvého pečiva.


Odkazy:

Fotogalerie:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy