REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Užijte si Světový den koktejlů!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Míchané nápoje pili lidé už ve starověku. Tehdy šlo především o míchání vína, šťáv z plodů a koření. Slovo koktejl však spatřilo světlo světa až 13. 5. 1806, kdy americký redaktor popsal koktejl jako posilující nápoj složený z různých druhů lihovin, cukru, vody a bitteru. Samotný svátek míchaného drinku prosadil v roce 1999 český barman a publicista Alexander Miškovic. Od té doby se slaví po celém světě. Připojte se letos i vy, namíchejte si ten svůj a užijte si letní párty…


…jarně s pampeliškovou limonádou s meduňkou

Jarní dny volají po osvěžujících limoškách s lehkou příchutí. Zkuste si namíchat výbornou limonádu s příchutí pampelišek a meduňky. Čerstvou meduňku opláchněte, dejte do hrnku a zalijte převařenou teplou (ne vroucí) vodou z konvice. Vmíchejte i pampeliškový med neboli sirup. Nechte luhovat asi 15 minut. Mezitím si nakrájejte na tenké plátky ovoce. Úžasně se hodí třeba citrusové plody. V kreativitě se však meze nekladou. Dejte ho do džbánu, zalijte meduňkovo-pampeliškovým výluhem a dolijte perlivou vodou. Ochutnejte, jestli nechcete přisladit nebo přikyselit. Přidejte pár kostek ledu.

 

 

 

…svobodně s Cuba Libre

Neméně populární je koktejl Cuba Libre, který skvěle chutná a hodí se do každé společnosti. Namíchat ho zvládne každý, přesvědčte se sami! Bez ledu se tentokrát neobejdete. Ze všeho nejdřív je třeba naplnit sklenici ledem. Na vytvoření velkého množství kostek se skvěle hodí sáčky na led AutoClose značky Fino. Z jednoho balení jich uděláte 240. Dobré Cuba Libre si žádá kvalitního bílý rum, proto na něm pokud možno nešetřete. Do sklenice nalijte přibližně 4cl rumu a zalijte colou. Na závěr zakápněte limetkovou šťávou dle chuti. Na zdraví!

 

 

…stylově s Mojitem

S kapkou bílého rumu (přesně 4 cl) chutná oblíbené Mojito přímo skvěle! Do sklenice dejte lístky máty, třtinový cukr a část limetky. Suroviny na dně sklenice tloučkem rozmačkejte. Limetka pustí šťávu a vznikne základ na alko i nealko mojito. Přidejte led (drcený nebo kostky), zalijte perlivou vodou a zamíchejte. Tento osvěžující drink v letních měsících jistě oceníte.

 

 

Jak co nejsnadněji vyrobit led? Zkuste sáčky na led Auto close od značky Fino

Potřebujete vytvořit kostky z ledu, ale s plastovými tvořítky, které vždycky při cestě od dřezu k mrazáku vylijete, se nekamarádíte? Zkuste sáčky na led Auto Close značky Fino. Dokážou vyrobit až 240 ks ledových kostek. Navíc je s těmito sáčky výroba ledu úplná hračka. Stačí sáček naplnit, obrátit a tím aktivovat systém Auto Close, který jej neprodyšně uzavře. Sáčky jsou nepropustné, vzduchotěsné a nepropouštějí pachy. FINO sáčky na led Auto Close jsou v prodeji za doporučenou maloobchodní cenu 29,90 Kč.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Upečte si kváskový chleba podle receptu kuchaře Huga Hromase

Milujete pečivo a nedokážete si bez něj představit jediný den? Co si takhle upéct vlastní kváskový chleba? Nejen, že skvěle chutná, ale především si můžete sami zvolit, jaké suroviny použijete a jaké bude výsledné složení vašeho domácího bochníku. Přestože se postup může zdát na první pohled složitý, hravě jej zvládnete. O svůj osvědčený recept společně s dalšími tipy pro pečení prvního chleba se podělil kuchař Hugo Hromas.

číst dále ...

Grilování hovězího z bio farmy? Nejen původ, ale i chuť vás přesvědčí

S letními měsíci je nerozlučně spjato grilování. K tomu, aby byl váš kulinářský výtvor opravdu stoprocentní, je ale třeba se soustředit zejména na výběr kvalitního kousku hovězího masa. Sázkou na jistotu jsou produkty ekologického zemědělství s garantovaným původem. Poradíme vám nejen s výběrem nejlepšího hovězího, ale podělíme se také o recept na lahodnou přílohu.

číst dále ...

Lahodné letní recepty bez výčitek

Hledáte inspiraci, co si rychle během letních veder připravit k snídani, svačině či hlavnímu jídlu, abyste zároveň nemuseli přemýšlet o tom, jestli to neohrozí vaši linii? Máme pro vás několik tipů na chutné recepty od výživové poradkyně programu Cambridge Weight Plan Hany Borkovcové. A jako přidanou hodnotu nabízíme rychlost přípravy a záruku pochutnání a přitom nehladovění!

číst dále ...

BistRAWveg má ambici být zdravým „mekáčem“

Budoucnost bez civilizačních nemocí a budoucnost plná energie. Živá syrová RAW strava, kterou nebudete jíst, protože je zdravá, ale protože bude chutnat. Tak představuje koncept bister bistRAWveg Stanislav Petříček, zakladatel a popularizátor zdravého životního stylu pro manažery, spolumajitel společnosti Tp Consulting.

číst dále ...

Nejlepší hovězí steak? Ten vyzrálý

Abyste si na steaku opravdu pochutnali, nemusíte chodit do luxusní restaurace. Výtečný kus hovězího připravíte i v pohodlí domova. Klíčem není tajný recept, ale především výběr správného masa a jeho vlastnosti. Prozradíme vám, na co si dát pozor. Až budete příště zvát přátele na podvečerní grilovačku, nemáte se čeho obávat.

číst dále ...

Večeře pod širým nebem s přáteli: V jednoduchosti je pohoda!

Setkávání v kruhu kamarádů a známých je skvělou příležitostí se uvolnit. Možná se s kamarády čas od času scházíte u karet, deskových her, filmů nebo prostě u něčeho dobrého k pití. Zkuste udělat změnu a pozvěte je na společnou domácí večeři pod širým nebem – a udělejte ji nekompromisně jednoduchou!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy