Nejkrásnější svátky v roce se pomalu blíží a vy si už jistě lámete hlavu tím, abyste vše stihli, měli včas napečeno a dopřáli svým blízkým to nejlepší. Zkuste ale trošku zvolnit a užít si svátky v poklidu s těmi, kteří jsou vám nejblíž. Zapalte si vonné svíčky, pusťte si koledy a upečte si s dětmi sen každé ratolesti – perníkovou chaloupku. Úspěch je předem zaručen, a navíc si užijete spoustu legrace.
Aby perníková chaloupka nejen krásně vypadala, ale i chutnala, měli byste dbát na to, aby byla připravena z kvalitních surovin. Hledejte proto především v produkci pocházející z ekologického zemědělství.
Biopotraviny neobsahují žádná aditiva, stabilizátory ani umělá barviva. Navíc tělu dodají spoustu cenných látek v té nejkvalitnější formě. Kromě ekologických farem biopotraviny najdete i v supermarketech nebo faremních e-shopech. Dávejte pozor na to, aby byly produkty řádně označeny logem biolistu nebo biozebry. Jedině ty zaručí, že se jedná o certifikovanou biopotravinu. Co nemá certifikát, není bio. Buďte dětem příkladem, kupujte biopotraviny, ukážete tím, že nejste lhostejní k životnímu prostředí, a navíc dbáte na kvalitu.
Recept k článku se objeví po kliknutí na jeho název nebo fotografii!
Co je BIO?
BIO je certifikovaný systém hospodaření podložený národní i evropskou legislativou s vlastním kontrolním systémem garantovaným ze strany státu. BIO může být pouze ta potravina, která splňuje zákonem dané a státem kontrolované požadavky pro ekologické zemědělství. To je založeno na pestrém osevním postupu a péči o půdu. Pole jsou plná života, nepoužívají se na nich umělá hnojiva, pesticidy, geneticky modifikované organismy ani chemické postřiky. Zvířata nejsou pouze využívána, ale je o ně s láskou pečováno. Produkce biopotravin v ekologickém zemědělství přírodu neničí. Naopak ji zlepšuje a uchovává pro příští generace.
Více se dozvíte v článku zde: O značce „Klasa“, „Regionální potravina“, „BIO Produkt ekologického zemědělství“, „Ekologická produkce“ a „Chráněné označení“