REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Třikrát Olomoucké tvarůžky na grilu – tradiční lahůdka v netradičním provedení

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tvarůžkový hamburger nebo plněné žampiony? Grilovací sezóna je v plném proudu a s ní přichází čas na zkoušení nových a netradičních pochoutek. Olomoucké tvarůžky na grilu jsou zajímavým a chutným způsobem, jak si zpestřit letní posezení s přáteli a rodinou. Díky široké škále chutí a variací si každý najde tu pravou kombinaci, která mu zaručeně zachutná. Vyzkoušejte tři netradiční tvarůžkové recepty na gril.


Olomoucké tvarůžky se vyrábí z netučného kyselého tvarohu bez použití syřidel, barviv, aromat ani stabilizátorů, takže jsou vhodné i pro bezlepkovou dietu. Jsou jediným původním českým sýrem, který je řazen mezi zrající stolní sýry a díky svému nízkému obsahu tuku mají i nízkou energetickou hodnotu. Pro zdravé letní grilování jsou jako stvořené.

„Olomoucké tvarůžky jsou ideální volbou pro grilování. Mají specifickou chuť, která se grilováním ještě zvýrazní a dodá pokrmům nezapomenutelný rozměr. Navíc se snadno kombinují s různými surovinami, takže si každý najde to, co mu zachutná”, říká Leoš Kalandra, Vedoucí obchodu a marketingu společnosti A. W., výrobce tvarůžků pod značkou Olomoucké tvarůžky.

 

Podrobné recepty k tématu se objeví po kliknutí na příslušný název receptu nebo jeho fotografii!

 

 

 

 

O společnosti A. W. spol. s r. o

Výroba Olomouckých tvarůžků na Hané je doložena již na přelomu 15. a 16. století. Od roku 1876 se Olomoucké tvarůžky vyrábí v Lošticích. Manufakturní výrobu založil Josef Wessels s manželkou. Název současné společnosti A. W. spol. s r. o. získala firma podle Aloise Wesselse (syna zakladatelů) v roce 1897 a do roku 1914 se stala největším výrobcem tvarůžků. V roce 1930 byla realizována velká přestavba a rozšíření tvarůžkárny na moderní výrobnu pod vedením Karla Pivného (zeť Aloise Wesselse).

V roce 1991 byla tvarůžkárna v restituci vrácena potomkům původních majitelů. K zásadní obměně technologického zařízení ve výrobě došlo v roce 1997. Evropská komise udělila v roce 2010 Olomouckým tvarůžkům chráněné označení původu. V roce 2014 bylo otevřeno nové Muzeum Olomouckých tvarůžků v Lošticích jako jediné muzeum svého typu v České republice.

V současné době společnost A. W. spol. s r. o. zaměstnává okolo 180 lidí, každoročně vyrobí přibližně 2 200 tun tvarůžků ve více než třiceti tvarových, chuťových a hmotnostních variantách a provozuje čtyři podnikové prodejny v Lošticích, Olomouci, Brně a Ostravě.

Olomoucké tvarůžky se vyrábějí z netučného kyselého tvarohu a jsou charakteristické nezaměnitelnou chutí a typickou vůni. Při jejich výrobě se nepoužívají žádná syřidla, barviva, aromata ani stabilizátory, takž se hodí i pro bezlepkovou dietu. Obsahují plnohodnotné bílkoviny, vápník a díky malému obsahu tuku mají nízkou energetickou hodnotu. Olomoucké tvarůžky jsou jediný původní český sýr a jsou řazeny mezi zrající stolní sýry.

 

Více zde: www.tvaruzky.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:



Otevírací doba, nejnovější akční letáky, otevírací doba prodejen, provozoven a institucí z celé České republiky.

Nejnovější články

25 nejlepších receptů na grilované pokrmy z webu ReceptyOnLine.cz

Grilování patří mezi oblíbené letní aktivity. A není divu. Ugrilovat si chutný oběd či večeři spolu s nejbližší rodinou či přáteli, to milují lidé snad na celém světě a my Češi rozhodně patříme také mezi milovníky grilovacích dýchánků u rozpáleného grilu. Připravili jsme pro vás výběr těch nejoblíbenějších TOP receptů na grilovaná jídla, která patří každý rok k hitům naší kuchařky ReceptyOnLine.cz.

číst dále ...

Radegast odehraje na Colours of Ostrava kvalitní pivní servis se speciální limitkou piva Rezist

Pivovar Radegast, tradiční partner festivalu Colours of Ostrava, letos opět naservíruje bohatou nabídku pivních zážitků. Návštěvníci si na festivalu vychutnají nejen oblíbená piva Radegast Rázná 10, Radegast Ryze Hořká 12 a Radegast Ratar, ale také limitovanou várku Radegast Rezist, uvařeného ze speciálně vyšlechtěných odrůd chmele odolných vůči suchu. O prvotřídní pivní servis se postará tým zkušených výčepních a sládků v Radegast Pubu i na dalších 35 výčepních místech po celém areálu. Pivovar Radegast v rámci festivalu postaví unikátní vodní zónu, kde si návštěvníci budou moci zábavnou formou vyzkoušet, jak zadržovat vodu v krajině.

číst dále ...

Užijte si novou fritz-kolu Superzero

Ať už kvůli horkému počasí nebo proto, že chcete ušetřit příjem cukrů, nová fritz-kola Superzero je přesně tím pravým společníkem pro nadcházející měsíce. Je to inovativní nápoj, který spojuje intenzivní chuť originální fritz-koly, a jako bonus má nulový obsah cukru. Ochutnejte a dopřejte si osvěžení bez zbytečných kalorií.

číst dále ...

Třikrát Olomoucké tvarůžky na grilu – tradiční lahůdka v netradičním provedení

Tvarůžkový hamburger nebo plněné žampiony? Grilovací sezóna je v plném proudu a s ní přichází čas na zkoušení nových a netradičních pochoutek. Olomoucké tvarůžky na grilu jsou zajímavým a chutným způsobem, jak si zpestřit letní posezení s přáteli a rodinou. Díky široké škále chutí a variací si každý najde tu pravou kombinaci, která mu zaručeně zachutná. Vyzkoušejte tři netradiční tvarůžkové recepty na gril.

číst dále ...

Rybí vývar v kostkách

Na Slovensku i v Maďarsku jsou oblíbené rybí polévky, například kultovní rybí maďarské hálazslé, perkelty, guláše atd. Firma Masox, či například firma Knorr nebo Maggi zareagovaly a v prodeji je zde rybí vývary v kostce, které pokrmy skvěle dochutí a nemusí se přitom pracně a dlouze vařit rybí vývar…

číst dále ...

Divizna velkokvětá – Verbascum densiflorum

Divizna velkokvětá – Verbascum densiflorum je statná bylina z čeledi krtičníkovitých, rostoucí po celé Evropě. Vyhledává slunná sušší stanoviště a ve volné přírodě se s ní můžeme setkat velmi často v úvozech, kamenitých stráních, skalách. Jedná se o dvouletou bylinu, která v prvním roce vytváří jen růžici přízemních měkkých, plstnatých listů, v druhém roce vytváří až 2 m vysokou lodyhu s listy střídavými a hroznovitě uspořádanými květy. Květy tvoří pětidílný, zvonkovitý kalich s jasně žlutou korunou. Právě květ je předmětem sběru, vyjma semen, která jsou dokonce jedovatá. Pytláci v minulosti semena používali k omamování ryb. Za suchého počasí se sbírá jen květní koruna s tyčinkami, bez zeleného kalichu. Květ se sbírá postupně, podle rozkvětu a to denně, zpravidla od června do září. Květ se suší ve stínu, pokud možno rychle…

číst dále ...

Dopřejte dětem to nejlepší a připravte jim hravé a veselé saláty!

Malí strávníci bývají mnohdy poněkud nároční a dosáhnout prázdných talířů může být doslova nadlidský úkol. Pakliže vám docházejí nápady, ale chcete se vyhnout opakování stále stejných pokrmů, zkuste naše tipy. Vykouzlete z rutinního posezení u stolu zážitek – připravte dětem saláty ze sezónních surovin, které hrají všemi barvami!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.