REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Teplé chlebíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Teplé chlebíčky na rozdíl od chlebíčků upravovaných ve studené kuchyni vyžadují sice odlišný technologický postup, zejména proto, že zde se uplatňuje zpracování tepelné, přesto však lze je zhotovit poměrně snadno a rychle, a jimi chutí i vzhledem vhodně zpestřit jednotvárnost jídelníčku. Chlebíčky teplé, tak jako studené, můžeme podávat ke každé příležitosti.


Škola vaření - teplé chlebíčkyTeplé chlebíčky s pikantní pomazánkou, náplní nebo obložením nám obohatí snídaně a přesnídávky, můžeme je podávat jako teplý předkrm (nepodáváme-li ovšem studený předkrm), jako teplý mezichod, jako teplou večeři i jako jídlo po večeři.

Mimoto jsou teplé chlebíčky také dobrým pohoštěním a výborně se hodí k čaji, k pivu a vínu. Teplé chlebíčky je nutno upravovat až krátce před podáváním. Vhodně je doplníme saláty ze syrové zeleniny. K teplým chlebíčkům většinou přikládáme dezertní příbor.

 

Druhy teplých chlebíčků

a) teplé chlebíčky s pomazánkou nebo obložené,

b) teplé chlebíčky s pomazánkou nebo obložené a opékané

c) teplé chlebíčky proložené nebo plněné

Základ teplých chlebíčků tvoří ponejvíce topinky a toasty. K obložení nebo k plnění topinek volíme zeleninu, vejce, sýry, hašé z hub a masa, šunku, plátky mas, drůbeže, zvěřiny, paštiky apod. Kromě těchto obložení a náplní se k přípravě teplých chlebíčků hodí také pomazánky.

Dle Viléma Vrabce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy