REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Syté kuře s hlívou ústřičnou a slaninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Videorecept od Karolíny Kamberské na kuřecí čtvrtky upečené v troubě v sáčku na pečení spolu s hlívou ústřičnou, cibulí, slaninou ….


  • 4 kuřecí čtvrtky
  • 200 ml piva světlého
  • 2 lžíce sádla, nejlépe kachního nebo husího
  • 1 rovná lžíce uzené papriky
  • sůl a pepř
  • velká hrst hlívy ústřičné
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 100 g anglické slaniny vcelku
  • Podravka Natura

Troubu si rozpalte na 175°C. Kuřecí čtvrtky nechte dojít pokojové teploty, potřete změklým sádlem a kořením: uzenou paprikou, solí a pepřem, PP Podravka Natura. Dejte kuře do pečícího sáčku. Hlívu očistěte a pokrájejte na kousky, cibuli oloupejte a pokrájejte a kolečka, totéž udělejte s česnekem, nakonec pokrájejte slaninu na kostičky a vše nandejte na kuře v sáčku. Nakonec polijte pivem. Sáček na několika místech jemně propíchněte, aby mohla unikat přebytečná pára. Vložte je do trouby a pečte cca hodinu. Podávejte s rýží.

 

Zdroj: Podravka.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy