REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šumavský králík se špenátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sváteční dietní oběd vhodný jako součást velikonočního menu. Jedná se o recept ze Šumavy na pečeného králíka, servírovaného, jak název napovídá, s podušeným špenátem připraveným z čerstvých listů špenátu a dalších surovin.


Suroviny na 4 porce:

  • 1 ks celý králík
  • 1 ks stroužek česneku
  • 1 ks cibule
  • 1 ks bobkové listy
  • 6 ks zrnek černého pepře
  • 4 ks stroužky česneku
  • 2 balení špenátu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička kmínu
  • kořenová zelenina (mrkev, petržel…)
  • máslo
  • sůl

Postup:
Králíka potřete česnekem utřeným se solí a máslem, vložte do pekáče společně s cibulí, kořenovou zeleninou, pepřem a bobkovými listy, podlijte 1 dl horké vody a přikryjeme alobalem nebo víkem pekáče. Vložte do vyhřáté trouby a pečte při 200 °C půl hodiny, poté potřete výpekem a pokračujete v pečení při mírnější teplotě dalších 20 minut, na posledních 15 minut odstraňte alobal nebo víko. Na oleji zpěňte cibulku, po jejím zezlátnutí přidejte nakrájený stroužek česneku a osmahněte, přidejte špenát a duste, dochuťe pepřem a solí.

 

Zdroj: www.naturhouse-cz.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy