REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Seznamte se s Flor de Caña, legendárním rumem z Nikaragui

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

PR - Legendární rum z NikaraguiFlor de Caña je jeden z nejslavnějších karibských rumů, jež do svého sortimentu zařadila společnost Premier Wines & Spirits. Tradiční značku z Nikaragui vyrábí rodina Pellas již po pět generací. „Nabídka na trhu s rumy je poměrně široká. Flor de Caña je ale unikátní jak způsobem výroby, tak i svou dlouholetou tradicí. Flor de Caña pro nás znamená posílení našeho portfolia o výjimečný rum skvělé kvality,“ upozorňuje Petr Vopálenský, brand ambassador pro Flor de Caña v České republice ze společnosti Premier Wines & Spirits.


Na rozdíl od většiny rumů, které jsou na trhu běžně k dostání, se Flor de Caña po celou dobu své existence drží metody tzv. pomalého zrání. Společnost odmítá do svých produktů v průběhu výroby přidávat jakékoli urychlovače a aditiva, které jsou v dnešní době používány pro urychlení zrání. Místo toho svoje pětkrát destilované nápoje nechává zrát v sudech z bílého dubu tak dlouho, jak je potřeba. Stejně tak se vyhýbá umělým přísadám a dochucovadlům a k výrobě používá pouze lokální přírodní suroviny. „Flor de Caña k uskladnění sudů používá původní prostory v Chichigalpa, které byly postaveny bez klimatizace, elektrické ventilace nebo zvlhčovačů a jsou tedy ovlivněny výhradně klimatickými podmínkami. I proto rum v sudech zraje intenzivněji. Dosahuje tak nejen prémiové kvality, ale i své specifické chuti a vůni,“ vysvětluje Vopálenský.

V roce 1890 založila rodina Pellas malou destilérku v San Antoniu v nikaragujské oblasti Chichigalpa, kde se nachází i plantáže, na kterých rodina pěstuje svou vlastní cukrovou třtinu. Celou značku vlastní a řídí potomci původních zakladatelů.

Flor de Caña se v průběhu své existence změnila v globální značku, jež má zastoupení ve více než čtyřiceti zemích světa. V současnosti je obecně považována za jednoho z nejlepších producentů středoamerických rumů vůbec a je značkou s největším počtem mezinárodních ocenění od roku 2000.

Kromě klasického prodeje jako čistého prémiového destilátu se značka profiluje i jako přísada do koktejlů používaná v nejlepších světových barech. „Až 80% české online populace ve věku 18-60 let pije míchané alkoholické nápoje. Jsme tedy skvěle připraveni následovat světový trend, který se odklání od klasických míchaných drinků jako je například mojito. I český spotřebitel začíná být z těchto nápojů unaven a stále hledá nové možnosti moderní mixologie,“ uvádí Petr Vopálenský.

 

PR - Legendární rum z NikaraguiFlor de Caña Extra Dry 4 roky

Skvělý bílý rum, jež zraje čtyři roky v dubovém sudu. Výborně se hodí pro míchání ovocných a tropických koktejlů, a ze všeho nejlépe si sedne v kombinaci s kvalitním tonikem. Cena od 293 Kč. Více www.flordecana.cz .

PR - Legendární rum z NikaraguiFlor de Caña Grand Reserve 7 let

Spotřebiteli nejoblíbenější produkt značky se specifickým vanilkovo-pomerančovým aroma, jež zrál v dubovém sudu sedm let. Rum plnějšího těla v sobě snoubí sladkou a hebkou chuť, která vynikne na ledu či se sodou. Cena od 374 Kč. Více na www.flordecana.cz .

PR - Legendární rum z NikaraguiFlor de Caña Gold 12 let

Majestátní polosladký rum čisté chuti s tóny másla, melasy a cherry. Příjemně kořeněný drink má karamelovou vůní a zraje 12 let v dubovém sudu. Z tohoto rumu se připravuje jeden z nejlepších koktejlů od Miloše Danihelky z baru L`Fleur s názvem Passado de Mode. Cena 824 Kč. Více na www.flordecana.cz .

PR - Legendární rum z NikaraguiFlor de Caña Centenario 25 let

Luxusní ultra – premium rum má hluboký a elegantní jantarový odstín. Zraje v dubových sudech 25 let a má krásně integrované aroma s tóny vanilky, dřeva a tmavého kakaa. Rum nabízí rozmanité spektrum chutí od těch ovocných přes mandle a karamel až po sladký nádech čokolády. Cena 3 509 Kč. Více na www.flordecana.cz .

 

__________________________________________________________________________________

Poznámka redakce:

O Premier Wines & Spirits

Historie společnosti Premier Wines & Spirits sahá až do roku 1992. Společnost se věnuje velkoobchodnímu i maloobchodnímu prodeji vín a lihovin a může se pochlubit nejširším stálým portfoliem vín a lihovin v ČR. Firmu vlastní Martin Nejedlý, který loni prodal majoritu ve finančně-poradenské skupině Fincentrum, spolu s Lukášem Nádvorníkem a Richardem Švédou. Hlavní sommelier PWS Jakub Přibyl je trojnásobným držitelem titulu mistra ČR v sommelierství. Vína a lihoviny z nabídky Premier Wines & Spirits mohou zákazníci ochutnat i v Grand Cru Restaurant & Bar v centru Prahy v Lodecké ulici nebo ve vinném sklepě a tapas baru Monarch v ulici Na Perštýně 15. Do skupiny Premier Wines & Spirits spadá i Národní banka vín sídlící v Praze v Platnéřské 4. Pro rok 2015 se stala společnost Premier Wines & Spirits výhradním dodavatelem vín pro Ples v Opeře. Více na www.1er.cz.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Jídlo u ledu: Jak správně mrazit a co do mrazničky nepatří

Od dob, kdy se potraviny uchovávaly ve vrstvě soli, aby vydržely, už nějaký čas uplynul. Dnes nechybí v žádné domácnosti mraznička, která nám umí vytrhnout trn z paty, když dojdou čerstvé potraviny, zvládne pojmout nával masa ze zabijačky nebo obří várku ovoce ze zahrádky. I mražení potravin ale má svá pravidla. Čím se řídit, aby vám jídlo v mrazničce vydrželo a hlavně chutnalo?

číst dále ...

Trhané vepřové i hovězí maso krok za krokem

Ozvláštněte svou grilovací párty pochoutkou v podobě trhaného masa. Vybírat lze z kousků hovězích i vepřových, vždy ale volte kvalitu. Jen ta dodá vaší gurmánské specialitě tu pravou chuť.

číst dále ...

BRANDNOOZ BOX KVĚTINOVÁ NADÍLKA 2021 – balíček plný novinek

Přišlo jaro a s ním i další Brandnooz box pro rok 2021, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. Nyní se s námi ponořte do nového boxu a pojďme zhodnotit produkty.

číst dále ...

Recepty s regionální potravinou – Rychle, chutně a lokálně – zkuste naše červnové recepty

Co nám přinese červen? Že by ještě aprílové počasí jako v květnu? Těžko soudit. Ale rozhodně si zase můžete začít chystat zástěry a připravit se na pořádnou dávku receptů z lokálních surovin a výrobků. Farmáři ocenění Regionální potravinou si totiž zaslouží, abychom jejich jedinečné produkty znali a zamilovali si je. Vyrábějí je totiž s láskou a touhou poskytnout nám originální chuťový zážitek. Protentokrát jsme je zakomponovali do pečených rajčat, trhacího bochníku se sýrem a česnekem, kuřecích špízů na medu a pivě a maltašek plněných griliášem. Jde o originální, ale přitom lehké pohoštění pro přátele u grilu a piva.

číst dále ...

Celozrnná mouka jako důležitý zdroj vlákniny

Počet lidí, kteří se zajímají o své zdraví, správnou životosprávu a s tím související zdravou výživu se v posledních letech stále zvyšuje. Při výběru potravin proto hledíme nejen na to, jak potravina vypadá a chutná, ale stále častěji nás také zajímá, jaké výživové nebo zdravotní benefity nabízí. Jednou z látek, kterých máme v našich podmínkách výrazně méně než by bylo vhodné, je vláknina. K jejímu doplnění přitom stačí jednoduchý trik – vyměňte bílou mouku za celozrnnou.

číst dále ...

V Česku výrazně vzrostl počet flexitariánů. Lidí, kteří konzumují maso jen příležitostně je už jedna čtvrtina

Češi jsou nadále převážně národem masožravců, masné produkty pravidelně do svého jídelníčku zařazuje celých 69 % populace. Výrazně však vzrůstá počet těch, kteří maso či ryby konzumují pouze příležitostně. Dle dat z aktuálního výzkumu FMCG Gurus pro Českou veganskou společnost je občasných konzumentů masa aktuálně v Česku 25 %. Maso vůbec nekonzumuje 6 % respondentů.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy