polotovary
Borůvky jako polotovar
Borůvky zalité převařenou vodou, sterilované, vhodné jako polotovar například do borůvkových koláčů, borůvkových knedlíků …
Citrony naložené v zázvorovém medu
Med s nastrouhaným zázvorem a plátky čerstvého citronu. V zimním období krásně zahřeje v horkém čaji a posílí imunitu.
Pečený čaj zamrazený
Různé druhy vyzrálého ovoce pečené v troubě s hřebíčkem, skořicí a třtinovým cukrem. Poté zamrazené v tvořítkách na led nebo miskách.
Švestková klavela
Klavela je originální pochoutka zhotovená z rozvařených švestek, cukru a aromatických přísad. Jíme ji jen tak, nebo používáme jako polotovar vhodný na lívance, palačinky či do buchet.
Švestková klevela
Rozvařené ovoce, tedy v tomto případě švestky, zahuštěné cukrem. Vhodné na lívance, palačinky, do buchet nebo jen tak na lžičku na mlsání.
Švestková klevela II.
Chutný polotovar vhodný do buchet, na palačinky nebo jako pomazánka na chleba.
reklama