REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Švestková klevela II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutný polotovar vhodný do buchet, na palačinky nebo jako pomazánka na chleba.


Ingredience:
3,5 kgšvestek
500 gkrystalového cukru
3 lžícerumu
8 kshřebíčků
kousek celé skořice

Postup:

1. Švestky opereme, odpeckujeme, zasypeme 100 g krystalového cukru, přidáme hřebíčky, kousek celé skořice a dusíme asi 30 minut
2. Rozvařené švestky protlačíme cedníkem s velkými otvory a po částech (asi 1 kg) je zprudka svařujeme v širokém silnostěnném kastrolu, aby se nepřipralovala, podložíme kastrol azbestovým kolečkem nebo jej vložíme do trouby
3. Když ovoce zhoustne, přidáme zbylý cukr a ještě chvíli vaříme
4. Nakonec ochutíme rumem a ihned plníme do čistě vymytých skleniček.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy