REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Švestková klevela

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rozvařené ovoce, tedy v tomto případě švestky, zahuštěné cukrem. Vhodné na lívance, palačinky, do buchet nebo jen tak na lžičku na mlsání.


Ingredience:
3 kgšvestek zbavených pecek
500 gcukru
15 ksjadýrek ze švestkových pecek
1 lžícehořkého kakaa
1 lžíceocta
špetka skořice (dle chuti)
rozdrcený hřebíček
rum

Postup:

1. Omyté a okapané švestky smícháme s cukrem, hořkým kakaem a octem
2. Přidáme jadýrka z pecek, čerstvě podrcený hřebíček a skořici, vše zamícháme a necháme 24 hodin odležet
3. Směs 90 minut povaříme, ještě teplou ji plníme do menších zavařovacích skleniček, navrch každé nalijeme lžíci rumu
4. Důkladně uzavřeme a necháme úplně vychladnout.

Poznámka:

Více viz: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy