REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečený čaj zamrazený

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Různé druhy vyzrálého ovoce pečené v troubě s hřebíčkem, skořicí a třtinovým cukrem. Poté zamrazené v tvořítkách na led nebo miskách.


Ingredience:
3 hrnky cukru(může být třtinový)
3 hrstiostružin
3 hrstijahod
8 kshřebíčku
1 ksvanilkového cukru
1 kscelé skořice
3 ksvelkých jablek
3 ksbroskví
2 lžičkymleté skořice
1 dlvody
vanilková tresť (nebo rum) podle chuti

Postup:

1. Ovoce dobře omyjeme, neloupeme, nakrájíme na větší kostky (asi 2×2 cm)
2. Vložíme do pekáče, přidáme koření, cukry, rum, a podlijeme
3. Pečeme odkryté v troubě při 170° C, občas promícháme, zhruba po 20-30 minutách vypneme – ovoce má zústat částečně kompaktní
4. V případě potřeby podléváme troškou vody, po vyjmutí z trouby necháme vychladnout
5. Když je směs vlažná, lžičkou ji vkládáme do ledových tvořítek nebo menších kelímků s víčky
6. Zamrazíme.

Doporučení:

Směs je husté konzistence a je lepkavá, takže ji lze postupně z kelímků odebírat lžičkou. Na hrnek o objemu 230 ml dáváme 4 lžičky směsi, není třeba doslazovat. Použít lze jakékoli další ovoce – maliny, borůvky, švestky, slívy, nektarinky, i oloupaný pomeranč a mandarinky. Pokud máte rádi kyselé, přidejte citronovou nebo limetkovou šťávu. Já použila jahody a ostružiny zamrazené. Čaj lze samozřejmě i klasicky zavařit do sklenic. Tip: zkuste dát lžičku pečeného čaje do panáka vodky nebo slivovice.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

V Česku výrazně vzrostl počet flexitariánů. Lidí, kteří konzumují maso jen příležitostně je už jedna čtvrtina

Češi jsou nadále převážně národem masožravců, masné produkty pravidelně do svého jídelníčku zařazuje celých 69 % populace. Výrazně však vzrůstá počet těch, kteří maso či ryby konzumují pouze příležitostně. Dle dat z aktuálního výzkumu FMCG Gurus pro Českou veganskou společnost je občasných konzumentů masa aktuálně v Česku 25 %. Maso vůbec nekonzumuje 6 % respondentů.

číst dále ...

Osvěžující nápoje, které vašim dnům dodají tu pravou šťávu

Rádi byste si během letních dnů dopřáli něco čerstvého a zároveň lahodného? Sáhněte po ovocných koktejlech! Jablka, maliny, borůvky, ale i špenát nebo mrkev – fantazii se meze nekladou. Můžete vybírat z ovoce i zeleniny nebo je mixovat společně. Představíme hned několik receptů, díky kterým se z vás stane král či královna koktejlů v letních dnech.

číst dále ...

Víno propůjčí pokrmům nezaměnitelnou chuť, vyzkoušejte vdolky, guláš nebo italské rizoto

Vaření za pomoci vína nemusí náležet jen šéfkuchařům luxusních restaurací. Víno pokrmy pozvedá a propůjčuje jim specifickou chuť, které bez jeho pomoci nedosáhnete. Připravte si doma tři pokrmy za použití vína, které vám dokážou, že obyčejné jídlo může chutnat úplně jinak, když se odhodláte odšpuntovat tu správnou láhev.

číst dále ...

Odpalované těsto nemusí být strašák – s naším návodem ho zvládne i začátečník

Na tradičním věnečku, křupavém Paris-Brestu, Španělskem ovoněných churros, čokoládových éclairs nebo oblíbených větrnících si můžete pochutnat i v domácím prostředí. Stačí udělat první krok a naučit se, jak na odpalované těsto. Právě to tvoří základ všech jmenovaných zákusků. S profesionálními radami těsto zvládnete už napoprvé a rozšíříte si svůj osobní cukrářský repertoár o lahodné výrobky vrcholné cukrařiny.

číst dále ...

Červen ve znamení slovenských šéfkuchařů na TV Paprika

Oblíbená stanice TV Paprika si pro milovníky kuchařských show připravila červnový program nabitý skvělými relacemi o vaření. Program odstartuje už 7. června v 18:00 pořadem S šéfkuchařem okolo světa s Gabom Kocákom, dále hned v 18:30 vám do kuchyně vnese barevný nádech Mimi Šramová v nové kuchařské show Barevný svět s Mimi a v 19:00 se můžete těšit na pořad Pepeho zdravá kuchyně na TV Paprika.

číst dále ...

Pecka z avokáda patří mezi superpotraviny!

Několik vědeckých studí potvrdilo, že i pecka avokáda se může konzumovat. Vědci tvrdí, že obsahuje více živin, než samotné avokádo. A jak pecku konzumovat? Tak to se dozvíte právě v tomto článku.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy