REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Žloutkový koktejl s koňakem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Žloutkový kořeněný koktejl, nazývaný také ústřicový (oyster) koktejl, působí povzbudivě na zažívací ústrojí a je vhodným zakončením slavnostní večeře.


Ingredience:
Rozpis na 1 porci:
1 lžičkakoňaku
1 lžícekečupu
1 ksžloutku
několik kapek citrónové šťávy
několik kapek worcesterské omáčky
špetka mletého černého pepře
špetka mleté červené papriky
špetka nastrouhaného muškátového oříšku
špetka soli
koktejlová sklenice

Postup:

1. Do koktejlové sklenice nalijeme koňak
2. Do něho opatrně vložíme nepoškozený čerstvý žloutek a kolem žloutku dáme kečup
3. Povrch žloutku pokapeme citrónovou šťávou a worcesterskou omáčku
4. Nakonec žloutek posypeme neparně pepřem, paprikou, solí a nastrouhaným muškátovým oříškem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy