REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zázvorová limonáda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V domácích podmínkách připravená perlivá limonáda s chutí zázvoru.


Ingredience:
450 gkrystalového cukru
300 gčerstvého zázvoru
4 lvody
2 kscitróny
1 ksláhve o objemu 4 l
živnou sůl pro výrobu vín
vinné kvasinky

Postup:

1. Do sklenice nasypeme kvasnice, přidáme kostku cukru a malé množství vlažné vody, aby kvasinky začaly pracovat
2. Zázvor oloupeme a nastrouháme nebo nahrubo rozmixujeme na kaši
3. Vodu svaříme s cukrem
4. Kaši ze zázvoru nasypeme do láhve a zalijeme vroucí sladkou vodou
5. Přidáme polovinu sáčku vinné živné soli a šťávu z obou citrónů
6. Hrdlo převážeme plátýnkem nebo zakryjeme talířkem, necháme vychladnout na pokojovou teplotu
7. Na závěr vlijeme kvasinky
8. Láhev znovu zakryjeme a necháme na teplém místě
9. Druhý až třetí den začne limonáda perlit, ochutnáme ji třeba brčkem
10. Limonádu přelijeme do lahví a dáme vychladit, aby se cukr nepřeměnil na alkohol.

Doporučení:

Zázvorovou limonádu, dobře vychlazenou, podáváme s limetkou nebo citrónem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy