REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Závorový punč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nealkoholický punč z čaje, mletého zázvoru, jablečné a hroznové šťávy.


Ingredience:
400 mlvody
300 mljablečné šťávy
300 mlhroznové šťávy
1 lžičkakardamomových semínek
2 lžícečaje rooibos
1/2 lžičkymletého zázvoru
2 lžícemedu
4 kshřebíčky
1 ksskořicová tyčinka

Postup:

1. Svaříme čaj, vodu, skořicovou tyčinku, kardamonová semínka, hřebíčky, mletý zázvor a necháme asi 5 minut táhnout
2. Přecedíme přes jemné síto do hrnce, přidáme 2 lžíce medu a mícháme, dokud se med zcela nerozpustí
3. Do čaje přidáme jablečnou a hroznovou šťávu a opět zahřejeme
4. Punč rozdělíme do 4 sklenic a podáváme.

Doporučení:

– Můžeme ozdobit kouskem kandovaného ovoce nebo kandysu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy