REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vinný punč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Horký nápoj z vína a rumu nebo koňaku.


Ingredience:
Na 3 porce:
1/8 kgcukru
1/16 lrumu nebo koňaku
1/4 lvody
1/4 lčerveného vína
2 kscitrónu

Postup:

1. Do menšího hrnce dáme vodu a cukr, postavíme na oheň a cca 10 minut povaříme (tvořící se pěnu odstraňujeme)2. Přidáme z jednoho kusu citrónu tence oloupanou kůru a ještě dvě minuty povaříme, pak odstavíme a kůru vyndáme
3. Přilijeme víno a znovu zahřejeme (nevaříme!)4. Nakonec přilijeme šťávu a horký nápoj nalijeme do předem vyhřátých sklenic
5. Dolijeme rumem nebo koňakem a ihned podáváme.

Poznámka:

U přípravy punčů se snažíme dodržovat tato pravidla:- voda musí být čerstvě svařená- nikdy nenaléváme horkou vodu přímo na destilát (potlačíme tím aroma lihoviny)- destilát naléváme nejlépe těsně před podáváním na konci přípravy- sklenice na punče předem nahřejeme a dbáme, aby nebyly mastné- příliš nesladíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy