REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Trnkový likér

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladký aperitiv z trnek, vodky nebo konzumního lihu, cukru, vody a koření.


Ingredience:
2 kgtrnek
1 kgcukru
2 lvodky nebo konzumního lihu
1 lvody
strouhaný můškátový oříšek
celá skořice
hřebíček

Postup:

1. Rozmačkané trnky dáme do skleněné láhve, zalijeme je vodkou nebo konzumním lihem, přidáme koření a necháme 2 týdny vyluhovat
2. Scedíme, přidáme vychladlý cukerný roztok připravený z horké vody, ve které rozpustíme cukr, promícháme
3. Likér necháme ještě den ustát a pak jej plníme do lahví.

Doporučení:

Trnky sbíráme po prvním mrazíku, v tuto dobu ztrácejí svoji trpkost.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy