REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Syllabub

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Keltský mléčný koktejl z ovocného vína.


Ingredience:
Recept na 8 porcí:
1,5 dlsherry
6 dlhusté smetany
5 lžiccukru
1/2 lžičkyčerstvě nastrouhaného muškátového oříšku
šťáva ze tří citrónů
strouhaná kůra ze tří citrónů
hoblinky čerstvé citrónové kůry

Postup:

1. V keramické misce (ne kovové!) smícháme citrónovou šťávu, nastrouhanou kůru, sherry a cukr
2. Přikryjeme čistou utěrkou a přibližně 1 hodinu necháme stát na chladném místě
3. Pak přecedíme nápoj do jiné misky a přidáme smetanu, šleháme kovovou metličkou tak dlouho, dokud smetana nezačne houstnout a tvořit cestičky
4. Syllabub nalijeme do dezertních skleniček a nejméně na dvě hodiny dáme do ledničky
5. Před podáváním posypeme každou porci špetkou muškátového oříšku a ozdobíme hoblinkou z citrónové kůry.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy