REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Punč červený

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Teplý vánoční nápoj z červeného vína s višněmi.


Ingredience:
100 gkompotovaných višní
2 ksžloutku
9 kskostek cukru
4 kshřebíčků
2 bal.vanilkového cukru
5 dlčerveného vína
celá skořice

Postup:

1. Červeného vína (4 dl) prohřejeme se skořicí, hřebíčkem a kostkovým cukrem – šleháme tak dlouho, dokud se na povrchu nevytvoří pěna
2. Horké víno přecedíme do pěti vysokých sklenic, do kterých jsme předem vložili višně
3. Vína (1 dl) šleháme nad párou se dvěma žloutky a vanilkovým cukrem dokud nevznikne husté šodó
4. Teplým šodó doplníme sklenice
5. K tomuto horkému nápoji podáváme brčko kterým pijeme tekutou část
6. Zbylé husté šodó s višněmi nabíráme lžičkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy