REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pražský rumový punč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Horký nápoj s rumem a sirupem.


Ingredience:
1 porce:
5 clrumu
2 clcukrového sirupu
2 clcitrónové šťávy
1 dlvody
1 ksplátek citrónu

Postup:

1. Do menšího hrnce dáme cukrový sirup, vodu a postavíme na oheň
2. Přivedeme do varu a odstavíme
3. Přidáme citrónovou šťávu a nalijeme do předem vyhřáté sklenice
4. Nalijeme rum a ihned podáváme
5. Zdobíme plátkem citrónu.

Poznámka:

U přípravy punčů se snažíme dodržovat tato pravidla:- voda musí být čerstvě svařená- nikdy nenaléváme horkou vodu přímo na destilát (potlačíme tím aroma lihoviny)- destilát naléváme nejlépe těsně před podáváním na konci přípravy- sklenice na punče předem nahřejeme a dbáme, aby nebyly mastné- příliš nesladíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy