REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečený čaj

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečené ovoce spolu s cukrem, skořicí, rozinkami a kořením, přelité do zavařovacích skleniček, servírované přelité horkou vodou.


Ingredience:
3 kgovoce (jabka, hrušky, třešně, maliny, rybíz ...)
750 gkrystalového cukru
50 mlrumu
1 sáčekrozinek
3-4 lžičkymleté skořice
zavařovací sklenice s uzávěrem

Postup:

1. Očištěné, opláchnuté ovoce zbavíme jadřinců, stopek a nakrájíme na drobnější kousky, dáme na plech
2. Přisypeme rozinky, polijeme rumem a posypeme cukrem a skořicí, vše promícháme
3. Pečeme v troubě vyhřáté na 170-180 °C tak 2 hodiny, občas směs na plechu promícháme
4. Po upečení, ještě horké, dáváme do skleniček, které důkladně zavíčkujeme a necháme vychladnout dnem vzhůru
5. Čaj servírujeme tak, že do hrnečku dáme 2 až 3 lžičky pečeného čaje a zalijeme horkou vodou, necháme vyluhovat a pak ihned podáváme, necedíme!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy