REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pampeliškový čaj

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Léčivý čaj z kořeně pampelišek se pije při zánětu ledvin, při ledvinových kaméncích, při pálení žáhy, onemocnění jater či sleziny, při zvýšené kyselosti žaludku, při horečnatém střevním kataru, při zácpě a při nechutenství. 


Ingredience:
2 lžičkydrobně řezaného sušeného kořene
1/4 lpitné vody

Postup:

1. Tak 2 lžičky drobně řezaného sušeného kořene přelijeme čtvrtlirem vody a postavíme na zdroj tepla, necháme přejít varem
2. Zdroj tepla vypneme a 15 minut necháme luhovat
3. Výluh přecedíme a čaj můžeme podávat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy