REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečený čaj bez zavařování

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další varianta na stále více oblíbený a populární pečený čaj. Kombinace ovoce podle tohoto receptu (čaj připravený z broskví, švestek a jablek) je prostě skvělá!


Ingredience:
700 gbroskví
700 gšvestek
700 gjablek
1 kgcukru
2 dlrumu
1 lžícekyseliny citronové
1 lžičkaanýzu
4 ksvězdičky badyánu
4 kshřebíčky
1 ks5 cm kůry skořice

Postup:

1. Ovoce nakrájíme na kostky, dáme do pekáče, zasypeme cukrem, přidáme kyselinu citronovou a všechno koření
2. Pečeme ve vyhřáté troubě na 190-200 °C tak 30-40 minut
3. Horkou směs nalijeme do skleniček, zakápneme rumem asi 5 cl na skleničku, zatáhneme víčka, otočíme dnem nahoru a necháme zchladnou a už nezavařujeme
4. A jak konzumujeme? Čaj lžičkou nabereme, vložíme do hrníčku i s částí ovoce a zalijeme horkou vodou (množství, dle chuti, já si dávám 1/3 hrnku čaje s ovocem, který pak dolévám horkou vodou, ale stačí i méně), po chvíli stání – luhování, popíjíme (lze také podle chuti dosladit), až tekutinu vypijeme, sníme i lahodné ovoce, nebo ovoce jíme průběžně, při popíjení čaje.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy