Co by to bylo za rodinnou sešlost nebo posezení s přáteli bez pořádného nápoje? Aby si ale na této limonádě mohli pochutnat i ti nejmenší, připravili jsme nealkoholickou variantu. Pro tento recept jsme vybrali limonádu Kolowrat.
Ingredience:
Počet porcí: 4 porce | |
2 l | limonády Kolowrat (z Plzeňského kraje) |
2 ks | čerstvá jablka |
1 svazek | čerstvé máty |
Postup:
- Čerstvá jablka důkladně omyjeme a i se slupkou nakrájíme na půlměsíčky.
- Limonádu přelijeme do džbánu, přidáme nakrájená jablka, čerstvou mátu a vše důkladně promícháme.
- Limonádu můžeme dozdobit čerstvým (mraženým) rybízem a cukrovou krustou.
Pro tento recept jsme vybrali limonádu Kolowratz Kolowratských sadů pocházející z Plzeňského kraje. Je vyrobena z čerstvého jablečného moštu a čisté pramenité vody. Obohacena o jedinečnou recepturu s výluhem z 12 bylin a plodů. Díky své chuti a kvalitě získala v roce 2021 ocenění Regionální potravina.
Společnost Kolowratovy sady s.r.o. byla založena v roce 2015 panem Maximilianem Kolowrat-Krakowským. V současné době se v sadech pěstují jablka, třešně a hrušky na ploše 125 ha. Firma disponuje výrobní a stáčecí linkou na limonády a cider, mimo to prodává i mošty a med. Produkty rozváží k přímo k odběratelům a k dostání jsou i v podnikové prodejně. Pěstování ovoce je na úbočí hory Přimda oficiálně doloženo již v roce 1872. Tradice místního ovocnářství však sahá ještě dále, kdy zde byl vystavěn zámek rodu Kolowrat-Krakowských a započala urbanistická a hospodářská kultivace okolí.
Nevíte jak se dělá na sklenicích cukrová krusta? Zde je návod: Cukrová krusta
Poznámka:Recept k článku: Silvestrovské recepty z regionálních specialit
zdroj: regionalnipotravina.cz