REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jeřabinka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Domácí likér z jeřabin, červeného vína, cukru, koření a rumu.


Ingredience:
2 kgjeřabin
1 kgcukru krystal
2,5 dlvody
2,5 dlčerveného vína
1 kscelé skořice
rum

Postup:

1. Cukr svaříme s vodou
2. Do kastrolu přidáme jeřabiny, víno, skořici a svaříme asi 30 minut
3. Scedíme nejlépe přes plátno, přidáme do každé skleničky lžíci rumu.

Doporučení:

– Tímto způsobem vyrobíme i jeřabiny v alkoholu, jen necedíme, ale horké plníme do skleniček, navrch dáme lžíci rumu, zavíčkujeme a sterilujeme na 80 °C asi 20 minut- Konzumujeme po měsíci, až se jeřabiny trochu odleží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy