REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jeřabinový likér

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Přemrzlé jeřabiny, rozsekané a pak luhované v alkoholu, přecezené, smíchané s cukrem.


Ingredience:
1 lkonzumního lihu, vodky nebo žitné
500 gjeřabin, nejlépe několikrát přešlých mrazem
400 -500 gcukru
voda

Postup:

1. Jeřabiny drobně rozsekáme, vložíme je do láhve a přelijeme vodkou, žitnou nebo lihem
2. Necháme stát tři až čtyři týdny
3. Tekutinu procedíme, osladíme cukrem svařeným v malém množství vody, na litr pálenky přidáváme 400-500 g cukru
4. Přefiltrujeme a stočíme do láhve (lahví)5. Necháme nějaký čas odležet.

Doporučení:

Na tento recept používáme jeřabiny, které několikrát přešel mráz.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy