REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahodový likér s rumem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jahody luhované spolu s bílým třtinovým cukrem, tuzemským rumem nebo vínovicí, přefiltrované, naláhvované spolu s čerstvými jahodami a spirálky pomerančové nebo citrónové kůry.


Ingredience:
700 mltuzemského rumu nebo vínovice
175 gbílého třtinového cukru
175 gzralých jahod
Na dohotovení:
75 gjahod
1 kspomeranče nebo citrónu chemicky neošetřeného

Postup:

1. Očištěné a omyté jahody spolu s cukrem a rumem dáme do velké láhve nebo zavařovací sklenice, zakryjeme gázou a upevníme gumičkou
2. Postavíme na 14 dní na teplé, slunné místo, láhev občas protřepeme, aby se cukr lépe rozpustil
3. Obsah přefiltrujeme přes čisté plátno nebo utěrku, necháme stát další 2 týdny
4. Čerstvé omyté jahody očistíme, pomerančovou nebo citrónovou kůru oloupeme v dlouhých spirálách
5. Jahody a kůru z citrusových plodů vložíme do dvou lahví, zalijeme jahodovým likérem a zazátkujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy