REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hořící citrónový punč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Horký nápoj z rumu a citrónového cukrového sirupu, podávaný zapálený.


Ingredience:
1 porce:
3 clrumu
3 clcitrónového cukrového sirupu
nebo
3 lžičkycukru
šťáva z jednoho ks citrónu
1 ksplátek citrónu
1 dlvařící vody

Postup:

1. Do zahřáté sklenice s objímkou dáme citrónový cukrový sirup nebo cukr
2. Na něj nalijeme citrónovou šťávu
3. Dolijeme vařící vodou a lžičkou zamícháme, lžičku necháme ve sklenici
4. Na povrch horkého nápoje položíme tenké kolečko citrónu a na něj nalijeme opatrně rum, který zapálíme
5. Ihned hořící punč podáváme
6. Oheň uhasíme zamícháním lžičkou a jelikož bude okraj sklenice horký, konzumujeme punč zprvu lžičkou.

Poznámka:

U přípravy punčů se snažíme dodržovat tato pravidla:- voda musí být čerstvě svařená- nikdy nenaléváme horkou vodu přímo na destilát (potlačíme tím aroma lihoviny)- destilát naléváme nejlépe těsně před podáváním na konci přípravy- sklenice na punče předem nahřejeme a dbáme, aby nebyly mastné- příliš nesladíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy