REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hořící bowle

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Horký nápoj z vína, rumu a koření.


Ingredience:
2 lvína
0,5 lrumu
4 kshřebíčku
2 kscelé skořice
1 kspomeranče (kůra)
malá homole cukru
citrónová šťáva

Postup:

1. Víno nalijeme do nádobky na přípravu bowle
2. Přidáme dobře omytou pomerančovou kůru, skořici, hřebíček a citrónovou šťávu
3. Na lihovém vařiči víno ohřejeme, ale nevaříme, potom zmírníme plamen
4. Na nádobu položíme děrované podélné tvořítko a na něj položíme malou homoli cukru, na ni postupně lijeme naběračkou rum tak, aby se prohřál a homole jím nasákla
5. Po ohřátí homoli zapálíme
6. Plamen postupně rozpouští cukr a ten odkapává do nádoby s vínem
7. Nápoj nabíráme do bowlových šálků a podáváme.

Poznámka:

– Jedná se vlastně o vinný punč, pro jeho přípravu používáme nádobku, kterou postavíme na stojánek a podložíme vhodným lihovým vařičem.- Tato bowle se podává při večerních slavnostních příležitostech, kdy po zhasnutí světla je místnost osvětlována plamenem hořící homole cukru.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy